Zestienjarige Zivkovic in rijtje van jongste debutanten

FC Groningen-trainer Robert Maaskant had in zijn selectie voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0) een opvallende speler opgenomen: Richairo Zivkovic. De pas zestienjarige aanvaller kwam enkele minuten voor tijd binnen de lijnen.

Zestienjarige Zivkovic in rijtje van jongste debutanten

Met zijn debuut schaarde hij zich in een rijtje van de jongste debutanten ooit in de Eredivisie. Achter Wim Kras, Michel Mommertz en Mark van Bommel staat hij nu vierde. En dat, terwijl hij zaterdag nog zijn opwachting maakte met de A1 van FC Groningen. 'Het gaat snel, maar ik vind niet dat het te snel gaat', aldus de aanvaller na afloop van het duel.

'Ik zat vrijdag op school en werd gefeliciteerd door vrienden. Toen zag ik op Twitter dat ik bij de selectie zat', lachte Zivkovic, die officieel nog B-junior is. 'Als je hier in de D'tjes komt, is het een droom om in het stadion te voetballen.' Zivkovic treedt als zestienjarige debutant bij Groningen in de voetsporen van Patrick Ax en Arjen Robben.

Zivkovic, die tijdens zijn korte invalbeurt nog een kans kreeg, kijkt uit naar de toekomst. 'Als ik goed genoeg ben, mag het van mij allemaal gebeuren. Het is het begin van hopelijk een mooie carrière. Ik ben vooral blij en ga hiervan genieten. Ik begin pas net', stelt de jongeling, die zijn traject wel al enigszins heeft uitgestippeld. 'Ik wil eerst hier in Groningen een basisplek veroveren, plezier hebben en genieten.'

Het is geen geheim dat Zivkovic een groot talent uit de opleiding van Groningen is. De afgelopen maanden was er veel onzekerheid over zijn toekomst nadat clubs als Manchester City, Ajax en PSV zich hadden gemeld bij de aanvaller. Hij heeft echter gekozen voor een contract bij FC Groningen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's