Zesde Premier League-ontslag dreigt: 'Sommige fans willen me weg hebben'

Reacties

De druk op Leeds United-manager Jesse Marsch neemt toe. De Amerikaan begrijpt dat zijn krediet niet oneindig is en wacht wat dat betreft een onheilspellend weekeinde.

Zesde Premier League-ontslag dreigt: 'Sommige fans willen me weg hebben'
© Pro Shots
Liverpool
Liverpool
1 - 2
Leeds United
Leeds United

Leeds verkocht sterspelers Raphinha en Kalvin Phillips afgelopen zomer voor veel geld en vulde de selectie vervolgens aan met onder meer drie oude bekenden van Marsch: Rasmus Kristensen, Brenden Aaronson en Tyler Adams. Ook ex-Feyenoorder Luis Sinisterra (foto) kwam naar Elland Road. Met dat nieuwe elftal begon Leeds verrassend sterk aan het nieuwe Premier League-seizoen, met zeven punten uit de eerste drie duels.

© Pro Shots

Van de acht wedstrijden daarna werd er echter geen één meer gewonnen. Met name de thuisnederlaag tegen Fulham van afgelopen weekend kwam hard aan. En dus groeit de onvrede in Leeds, ook richting de manager. De achterban heeft weinig begrip voor zijn keuzes in de opstelling en ook de wissels van Marsch leidden regelmatig tot een fluitconcert.

Marsch voelt de druk toenemen. 'Ik ben niet dom', reageert hij bij Sky Sports. 'Ik snap heel goed dat als we geen wedstrijden winnen, het heel lastig wordt voor mensen om mij te steunen. Ik heb nog nooit in mijn carrière zoveel verloren. Dat ben ik helemaal zat, dus ik probeer uit te vogelen op welke spelers ik kan rekenen. Welke spelers willen vechten', vertelt de Amerikaan, die eerder werkte bij onder meer Red Bull Salzburg en RB Leipzig.

'Ik vind niet dat er een overdreven negatieve sfeer hangt op Elland Road. Wij hebben een achterban die heel veel van de club houdt. Natuurlijk willen sommige mensen mij weg hebben', merkt Marsch. 'De mensen willen dat er een ommekeer komt. Ze zien dat die nabij is', aldus de manager, die met Leeds inmiddels onder de degradatiestreep staat.

Of die ommekeer er komend weekend al gaat komen, is zeer de vraag. Leeds moet zaterdag naar Anfield, waar de club in 2001 voor het laatst wist te winnen. Vorig seizoen werd het zelfs 6-0 voor Liverpool. Daarna wachten met Bournemouth en Wolverhampton Wanderers op papier minder zware tegenstanders.

Volgens Sky en andere Engelse media heeft Marsch snel resultaat nodig om zijn baan veilig te stellen, nu de stemming onder de eigen fans is omgeslagen. Gebeurt dat niet, dan zou de Amerikaan weleens de zesde ontslagen Premier League-manager van het seizoen kunnen worden.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
15
AFC Bournemouth
38
11
6
21
37-71
-34
39
16
Nottingham Forest
38
9
11
18
38-68
-30
38
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.