Zes ploegen al zeker van volgende ronde Europa League

Alleen Olympique Lyon hield donderdag de honderd procent score in de Europa League in stand. De Fransen verzekerden zich daarmee met vijf andere ploegen van de volgende fase.

Zes ploegen al zeker van volgende ronde Europa League

Olympique Lyon boekte op bezoek bij Athletic de Bilbao een vierde zege op rij. Alexandre Lacazette maakte in de 63ste minuut de winnende treffer, waardoor de laatste twijfel over een Europees vervolg voor L’OL is verdwenen.

Ook Internazionale en Rubin Kazan zijn zeker van een plaats in de knock-outfase dankzij uitoverwinningen op respectievelijk Partizan Belgrado (1-3) en Neftchi Baku (0-1). In Groep H staat alleen de vraag open wie als groepswinnaar naar de volgende ronde gaat.

Datzelfde geldt voor Groep K, waar Bayer Leverkusen en Metalist Kharkiv niet meer te achterhalen zijn door Rosenborg BK en Rapid Wien. In Groep L is Hannover 96 verzekerd van overwintering in de Europa League.

In de andere poules is er nog geen beslissing gevallen voor de plaatsen in de knock-outfase. Fenerbahçe is in Groep C dankzij een 2-0 zege op AEL Limassol dichtbij, net als Steaua Boekarest in Groep E. Een punt scheidt beide ploegen van de volgende fase.

Ondanks een nederlaag tegen Académica Coimbra hoeft Atlético Madrid zich weinig zorgen te maken over een vervolg in de Europa League. De ploeg van trainer Diego Simeone heeft nog één punt nodig en kan dat desnoods in de laatste speelronde via een salonremise in de wacht slepen. Nummer twee Viktoria Plzen heeft namelijk ook aan één punt genoeg. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's