Zerrouki doet het wéér: schitterende goal bezorgt Twente zege in Deventer

Reacties

FC Twente heeft zich op bezoek bij Go Ahead Eagles naar een zege gevochten. De thuisploeg stevende af op een overwinning, maar daar staken Ricky van Wolfswinkel en Ramiz Zerrouki een stokje voor.

Zerrouki doet het wéér: schitterende goal bezorgt Twente zege in Deventer
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
1 - 2
FC Twente
FC Twente

Het duel in Deventer was een treffen tussen twee ploegen in vorm. De thuisploeg verloor maar een van de laatste zeven duels, terwijl het FC Twente van coach Ron Jans de laatste drie optredens ongeslagen en zonder tegentreffer bleef.

Het eerste gevaar was voor de thuisploeg, waar coach Kees van Wonderen dit seizoen veelal geroemd wordt maar zijn contract nog niet verlengd heeft. Isac Lidberg was doorgebroken, maar schoot tegen de benen van Lars Unnerstall aan. Even daarvoor had Luuk Brouwers de bal in het zijnet geschoten. Ook Twente werd in de levendige openingsfase gevaarlijk. Een knal van Michel Vlap spatte uiteen op de lat.

Uiteindelijk was het Go Ahead dat de score opende. Na een corner, waarin diverse spelers van de thuisploeg in het vijfmetergebied rond Unnerstall stonden, kwam de bal bij Inigo Córdoba terecht. De Spanjaard volleerde beheerst raak: 1-0. Zo bleek de tactiek van de thuisploeg te werken, want Unnerstall kon in het bijzijn van diverse tegenstanders de bal alleen maar wegstompen. Even voor die goal had Córdoba ook al de paal geraakt.

Na rust was het lang wachten op écht doelgevaar, maar draaide Twente het duel in de slotfase volledig om. Tien minuten voor tijd kopte Ricky van Wolfswinkel na een corner binnen. Het was al de tiende keer, van de 21 goals, dat de club uit Enschede scoorde uit een standaardsituatie. Ook de maker was niet heel onverwacht. Het was het derde duel op rij met Go Ahead dat Van Wolfswinkel scoorde.

Uiteindelijk pakte Twente ook nog het volle pond. En ook dat gebeurde uit een beproefd recept. Zerrouki maakte dit seizoen al diverse schitterende goals en sloeg opnieuw toe. Met binnenkant voet was hij met een fraai afstandsschot trefzeker. Het bleek de nekslag voor Go Ahead, dat Twente verder afstand ziet nemen. De Enschedeërs staan nu in de subtop.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Vooraf hadden de fans met een ludiek spandoek hun wensenlijstje nog kenbaar gemaakt. Een fijne 5 december werd het niet voor ze. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De rapportcijfers:

Go Ahead Eagles Nederland

FC Twente Nederland

FC Twente Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
Vitesse
34
15
6
13
42-51
-9
51
7
FC Utrecht
34
12
11
11
51-46
+5
47
8
sc Heerenveen
34
11
8
15
37-50
-13
41
9
SC Cambuur
34
11
6
17
53-70
-17
39
10
RKC Waalwijk
34
9
11
14
40-51
-11
38
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.