Zeperd in degradatieclash brengt Almería rode lantaarn

Málaga is niet langer hekkensluiter in de Spaanse Primera División. De formatie won in eigen huis het onderlinge treffen met rivaal UD Almería met 3-1, waardoor de bezoekers de nieuwe rodelantaarndrager zijn.

Sofiane Feghouli bezorgde de gasten nog een kickstart door na acht minuten de openingstreffer te verzorgen. Zijn treffer werd in het tweede bedrijf echter ruimschoots goedgemaakt door doelpunten van Enzo Maresca, Salomón Rondón en Juanmi.

Quincy Owusu-Abeyie speelde bij de thuisploeg 82 minuten alvorens hij naar de kant werd gehaald.

Verder was opmerkelijk dat arbiter Alfonso Alvarez Izquierdo liefst twaalf gele kaarten uitdeelde. Vier daarvan waren bestemd voor Leonardo Ulloa en Antonio Luna, beiden in dienst van Almería. Zij werden tijdens het kaartenfestival in het laatste kwartier met hun tweede gele kaart vroegtijdig richting het kleedlokaal gestuurd.

Door de zeer belangrijke overwinning gaat Málaga over de opponent van maandag heen en is de ploeg negentiende met twee punten meer. Toch hoeven beide ploegen nog niet te wanhopen in de degradatiestrijd. De aansluiting met de nummers zeventien tot en met dertien is nog niet verloren.