Zenit zet in Leverkusen grote stap naar halve finale

Zenit Sint-Petersburg is bijna zeker van de halve finale van het UEFA Cup-toernooi. De geschorste Dick Advocaat zag vanaf de tribune dat zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met liefst 4-1 won.

Zenit zet in Leverkusen grote stap naar halve finale

In de competitie had Zenit zondag thuis met 3-1 verloren van Rubin Kazan, maar Advocaat had zijn basisopstelling intact gelaten voor het duel met Leverkusen. Dat vertrouwen betaalde zich dubbel en dwars uit, want Zenit speelde uitstekend in Duitsland.

Leverkusen had in de beginfase nog enige controle over de wedstrijd, maar slordig spel brak de ploeg van coach Michael Skibbe op. Met balverlies zorgde Tranquillo Barnetta ervoor dat de thuisclub op achterstand kwam. Andrei Arsjavin (foto) ging er als een hazewindhond vandoor en passeerde doelman René Adler met een knal in het dak van het doel: 0-1.

Leverkusen ging nog rusten met 1-1, Stefan Kiessling scoorde in de rebound nadat een kopbal van Bernd Schneider nog van de bal was gehaald, maar in de tweede helft ging het helemaal mis bij de Duitsers. In de 52ste minuut tikte Pavel Pogrebniak de 1-2 binnen. De spits is nu met acht goals topscorer van het huidige UEFA Cup-seizoen.

Na opnieuw balverlies van Leverkusen maakte Aleksandr Anjoekov er 1-3 van. De mee opgekomen rechtsback haalde van 25 meter uit en Adler had geen antwoord op het stuiterende schot. Drie minuten later maakte Igor Denisov het Duitse drama compleet door na een counter voor 1-4 te zorgen.

Bekijk hier al onze video's