Zenit viert hoog in de lucht eerste landstitel sinds 2015

Reacties

Zenit Sint-Petersburg heeft zich voor de zesde keer tot kampioen gekroond. De ploeg van trainer Sergei Semak kwam zaterdag niet verder dan 1-1 bij Akhmat Grozny, maar een paar uur later verloor nummer twee Lokomotiv Moskou het uitduel met Arsenal Tula (2-0).

Zenit viert hoog in de lucht eerste landstitel sinds 2015

Met nog drie duels voor de boeg in de Russische Premier League is het verschil negen punten, maar als twee clubs uiteindelijk eindigen op hetzelfde aantal punten geeft het aantal overwinningen de doorslag. En aangezien Zenit tot dusver achttien keer won en Lokomotiv veertien keer, is de strijd nu al beslist. Op het moment van affluiten in Tula zat de selectie van Zenit in het vliegtuig.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De voor het grote publiek bekendste spelers van Zenit Sint-Petersburg zijn Artem Dzyuba, Branislav Ivanovic, Emanuel Mammana, Claudio Marchisio, Oleg Shatov en Yuri Zhirkov, maar Sardar Azmoun is dit kalenderjaar de meest waardevolle. De 24-jarige spits uit Iran kwam op 1 februari over van Rubin Kazan en was in competitieverband goed voor acht treffers in negen wedstrijden. Ook maakte hij drie doelpunten in vier Europa League-duels.

Door de landstitel, de vijfde sinds 2007, keer Zenit Sint-Petersburg na een afwezigheid van twee seizoenen terug in de Champions League. Dit seizoen kwam de Russische topclub in de Europa League niet verder dan de achtste finale. Daarin werd het uitgeschakeld door Villarreal.

In totaal scoorde Sardar Azmoun dit seizoen twaalf keer in de Russische Premier League.
In totaal scoorde Sardar Azmoun dit seizoen twaalf keer in de Russische Premier League.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.