Zenit verslaat Anderlecht dankzij hattrick Kerzhakov

Bekijk hier alle andere uitslagen in eerste speelronde van de Europa League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Aleksandr Kerzhakov was donderdagavond de grote man bij Zenit Sint-Petersburg. De Rus was op bezoek bij Anderlecht al voor rust drie keer trefzeker. In de tweede helft kwamen de Belgen niet verder dan een eretreffer.

Kerzhakov mocht al na acht minuten voor de eerste keer juichen. Hij kopte een voorzet snoeihard achter doelman Silvio Proto. Na een halfuur spelen was het opnieuw raak. Dit keer trof Kerzhakov doel in de korte hoek.

Vlak voor rust completeerde Kerzhakov zijn hattrick. Zijn derde treffer was tevens de mooiste. Vanuit een lastige hoek draaide de Rus de bal in de verre bovenhoek.

In het tweede bedrijf drong de thuisploeg wel aan, maar bleef het bij één Belgisch doelpunt. Roland Juhász kopte uit een hoekschop van Jonathan Legear de eretreffer binnen.

De andere wedstrijd uit groep G eindigde eveneens in 3-1. AEK Athene versloeg op eigen terrein Hajduk Split.