Zenit geeft spijtoptant Denisov na knieval nieuwe kans

Zenit Sint-Petersburg heeft Igor Denisov na ruim een maand weer in genade aangenomen. Een mea culpa van de Russische middenvelder maakte een einde aan de verbanning.

Zenit geeft spijtoptant Denisov na knieval nieuwe kans

'Ik had tijd nodig om me te realiseren wat er was gebeurd', luidt de officiële verklaring van Denisov na een gesprek met de clubleiding. 'Mijn gedrag was niet goed en ik was te emotioneel. Als gevolg daarvan heb ik mijn ploeggenoten niet kunnen helpen en niet aan de verwachtingen van onze loyale fans kunnen voldoen.'

De 28-jarige middenvelder verdween op 22 september bij Zenit van de voorgrond. Tot nader order werd hij verbannen naar de beloftes. Aanleiding voor de maatregel was een weigering binnen de lijnen te komen tegen Krylia Sovetov Samara. Denisov wilde daarmee onderhandelingen afdwingen over een nieuw contract.

Het zinde Denisov niet dat nieuwkomers Hulk en Axel Witsel met hun miljoenensalarissen meer gingen verdienen. Het getuigde in zijn ogen niet van respect voor de Russische spelers in het algemeen, en hem in het bijzonder bij Zenit. De weigering heeft een averechts effect gehad voor Denisov. De 34-voudig international, die tijdens zijn verbanning bij Zenit wel zijn land diende, heeft de strijd met de clubleiding verloren. Een nieuw contract is niet aan de orde. Tot medio 2015 blijft hij spelen onder afgesproken voorwaarden, waarmee hij overigens naar verluidt een van de best betaalde profs in de Russische competitie is.

'Ik heb een geldig contract, en moet en wil werken voor deze club tot het einde van mijn verbintenis', aldus Denisov. 'Ik ben als prof opgegroeid bij Zenit, en wil me volop voor deze club inzetten.' Op 1 november is hij weer welkom op het trainingsveld, zo besloten de technische staf en de directie na de spijtbetuiging. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's