Zenit en Advocaat kloppen United en pakken Super Cup

Zenit Sint-Petersburg veroverde de derde prijs in een jaar tijd. De ploeg van coach Dick Advocaat versloeg Manchester United met 2-1 in de strijd om de Europese Super Cup.

De Russische winnaar van de UEFA Cup kwam de bekerzege toe. Vooral in de eerste helft was Zenit de betere. Alejandro Dominguez en Ivica Krizanac waren al dreigend geweest, toen vlak voor rust Pavel Pogrebniak bij de tweede paal slim de bal binnenkopte, nadat Igor Denisov bij de eerste paal een hoekschop had verlengd.

Na rust vergrootte Zenit de voorsprong. De manier waarop typeerde het verschil op het veld. Danny kreeg in de 59ste minuut de bal op het middenveld en de Portugese debutant rukte ongehinderd op naar de Engelse zestien. Daar kreeg hij van Rio Ferdinand alle ruimte om de bal voor zijn rechter te leggen en doelman Edwin van der Sar te kloppen met een schot in de korte hoek.

Manchester United kwam nog wel terug in de wedstrijd. In het laatste half uur voerden The Red Devils de druk op, met een aantal kansen op een treffer. Ze verzilverden er eentje. Wayne Rooney zette voor, Carlos Tévez legde bij de tweede paal slim terug en Nemaja Vidic schoof de bal in het doel.

Maar meer dan een eretreffer was het niet voor Man United. Zo veroverde Zenit na het kampioenschap van 2007 en de UEFA Cup-winst in 2008, de derde hoofdprijs. 1-0 voor de Russen