'Zelfs met een half been zou Pepe spelen'

Reacties

FC Porto heeft zich woensdagavond met een spectaculaire 5-3 overwinning op Shakhtar Donetsk geplaatst voor de achtste finales in de Champions League. De veertigjarige Pepe verbrak zijn eigen record als oudste doelpuntenmaker in het miljardenbal, Ajax-huurling Francisco Conceição scoorde als invaller.

'Zelfs met een half been zou Pepe spelen'
© Pro Shots
FC Porto
FC Porto
5 - 3
Sjachtar Donetsk
Sjachtar Donetsk

Pepe scoorde dit Champions League-seizoen ook al in de thuiswedstrijd tegen Antwerp FC, toen hij in de extra tijd voor de bevrijdende 2-0 zorgde. De Portugese verdediger heeft het record van oudste doelpuntenmaker inmiddels dan ook stevig in handen. Met zijn 40 jaar en 254 dagen is Pepe een stuk ouder dan de nummer twee op de lijst.

Francesco Totti scoorde in 2014 namens AS Roma namelijk de openingstreffer tegen CSKA Moskou. De Italiaan was op het moment van scoren ruim twee jaar jonger dan Pepe. Verder vinden ook Ryan Giggs, Sergio Ramos (doelpunt dit seizoen tegen PSV) en Filippo Inzaghi zich terug in de topvijf.

Oudste doelpuntenmakers CL 

Speler Tegenstander Jaar Leeftijd
Pepe (Porto) Shakhtar Donetsk 2023 40 jaar en 290 dagen
Francesco Totti (AS Roma) CSKA Moskou 2014 38 jaar en 59 dagen
Ryan Giggs (Manchester United) Benfica 2011 37 jaar en 290 dagen
Sergio Ramos (Sevilla) PSV 2023 37 jaar en 244 dagen
Filippo Inzaghi (AC Milan) Real Madrid 2010 37 jaar en 87 dagen

Pepe maakte de negentig minuten tegen Shakhtar vol, maar FC Porto-trainer Sergio Conceição maakt zich wel zorgen over zijn fitheid voor de topper tegen Sporting Portugal. 'Ik ben geen dokter, maar een voetbaltrainer. Ik heb hem nog niet gesproken, maar zelfs met een half been zou Pepe spelen. Dus als hij niet speelt, is dat omdat hij echt niet kan spelen', legt hij uit aan A Bola.

Francisco Conceição in vorm
De zoon van Sergio, Francisco Conceição, heeft zijn vorm weer helemaal gevonden. De jonge aanvaller kon bij zijn transfer naar Ajax geen potten breken, maar werd afgelopen zomer verhuurd aan zijn oude club. Daar weet hij steeds meer zijn stempel op het spel te drukken, tegen Shakhtar had Conceição maar vijftien seconden nodig om te scoren.

'Vijftien seconden maar? Ik ben heel blij dat ik de wedstrijd kon beslissen op dat moment', vertelt hij aan A Bola. 'Ik heb mijn uiterste best gedaan om te helpen. Het is altijd fijn om te horen dat de fans je naam scanderen. Ik wil mijn team helpen met het bereiken van onze doelen en het winnen van titels.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

UEFA Champions League

Stand Groep H UEFA Champions League 2023/2024

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Barcelona
6
4
0
2
12-6
+6
12
2
FC Porto
6
4
0
2
15-8
+7
12
3
Sjachtar Donetsk
6
3
0
3
10-12
-2
9
4
Antwerp
6
1
0
5
6-17
-11
3
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer FC Porto
Meer over FC Porto
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Meer Conceição
Meer over Conceição
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.