Zelfs dubbele zuiverheid helpt Almería niet aan de drie punten in La Liga

Colombiaans international Luis Suárez heeft zondag in samenwerking met teamgenoot Largie Ramazani een bijzondere prestatie geleverd in La Liga. Niet alleen produceerde Suárez bij Almería - Granada zijn hattrick in de laatste vijf minuten van de eerste helft, teamgenoot Ramazani zorgde bij elk doelpunt voor de assist. Wat het allemaal nog wat bijzonderder maakte, was dat het Almería uiteindelijk niet de volle buit opleverde.

UD Almería
UD Almería
3 - 3
Granada
Granada

Het ging gelijk op tussen Almería en Granada, tot de 41ste minuut. Suárez kreeg iets te veel ruimte en schoof laag binnen met links. Vervolgens ging het hard voor de international van Colombia. In de 44ste minuut tikte hij van dichtbij de 2-0 binnen en zijn derde goal maakte hij in de eerste minuut van de extra tijd uit een vlijmscherpe counter.

In totaal had Suárez 5 minuten en 25 seconden nodig voor zijn hattrick, waarmee hij niet de snelste is in La Liga-geschiedenis. Die eer valt Kevin Gameiro sinds 2017 ten deel, toen hij namens Atlético Madrid in 4 minuten en 45 seconden een hattrick voltooide tegen Sporting Gijón. Assistheld Ramazani is wel een record rijker, hij is namelijk de eerste speler van Almería met een hattrick aan assists in één competitieduel.

Almería bleek al die assists en doelpunten in de eerste helft nog keihard nodig te hebben, want na drie wissels meteen na rust kwam Granada volledig terug in de wedstrijd. Antonio Puertas miste tien minuten na rust een strafschop, Bryan Zaragoza benutte enkele minuten daarna wél een penalty en Ricard Sánchez maakte het twintig minuten voor tijd een stuk spannender met de aansluitingstreffer. Daar bleef het niet bij, waardoor het bijzondere hattrick-staaltje voor Almería niet genoeg was voor de drie punten.

Invaller Myrto Uzuni completeerde vlak voor tijd de bijzondere comeback, waardoor Almería hekkensluiter van La Liga blijft. Bij een zege op Granada had de nummer twintig van de Spaanse competitie de rode lantaarn overgedragen aan Granada. Nu blijft de club zonder zege in het seizoen. Extra pijnlijk was het uitvallen van hattrickheld Suárez, vlak voor de 3-3. Spaanse media melden kort na de wedstrijd dat de spits zelfs zijn kuitbeen heeft gebroken.