Zelfs als hij het Songfestival presenteert, is Jan Smit bezig met Volendam

Reacties

In de Voetbal International van deze week staat een uitgebreid verhaal over hoe Jan Smit de macht heeft gegrepen bij FC Volendam. 'Jan vindt FC Volendam volgens mij stiekem nog leuker dan zingen', vertelt technisch directeur Jasper van Leeuwen daarin.

Zelfs als hij het Songfestival presenteert, is Jan Smit bezig met Volendam
© Pro Shots

Keje Molenaar merkt dat ook op zaterdag 22 mei 2021. Niet wetende dat die avond het grootste muziekevenement ter wereld plaatsvindt en dat Smit daar nogal druk mee is, wil de directeur externe betrekkingen even bellen over een potentieel interessante speler voor FC Volendam: Daryl van Mieghem, een handige aanvaller van De Graafschap.

Nadat hij eerst niet heeft kunnen opnemen, belt Smit hem terug.

‘Ik heb niet veel tijd’, zegt hij tegen Molenaar. ‘Ik zit in de schmink, ik moet zo op.’

Molenaar: ‘Hoe bedoel je op?’

Smit: ‘Het Songfestival begint zo.’

'Typisch Jan', zegt Molenaar nu. 'Hij heeft geen enkele nervositeit. Op tv doet hij ook niet anders dan tegen ons, of hij nou De Beste Zangers presenteert of het Songfestival. Hij is zichzelf. Dat werkt ook in het voetbal heel goed.' Smit appt die avond ook met technisch directeur Van Leeuwen en Van Mieghem zelf.

Met zijn betrokkenheid geeft hij spelers of bedrijven soms het laatste duwtje in de goede richting, zien ze bij de club. 'Voor Jan gaat elke deur open', ziet scheidend voorzitter Piet Kemper.

Lees het hele verhaal over Jan Smit in de Voetbal International van deze week of op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Volendam
Meer over FC Volendam
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.