Zelfkritische Klaassen ondergaat Klassieker-pesterijtjes

Reacties

Davy Klaassen heeft zich zelfkritisch getoond over zijn huidige prestaties bij Werder Bremen. In een voor hem lastige week - met puntenverlies in eigen huis én de zware nederlaag van zijn voormalige werkgever Ajax - besprak hij dinsdag zijn rol bij de nummer elf van de Bundesliga.

Zelfkritische Klaassen ondergaat Klassieker-pesterijtjes

Klaassen maakte afgelopen zomer de overstap van Everton naar Werder Bremen, waar hij tot nu toe in alle negentien Bundesliga-duels in de basis begon. Hij scoorde daarin 'slechts' tweemaal en dat leidt in Duitsland tot vragen. Was hij bij Ajax niet een veelscorende nummer 10, die bovendien veel assists gaf? 'Ja, maar bij Ajax kregen we veel kansen en kwam ik een keer of tien per wedstrijd voor de goal', zo geeft Klaassen zelf het verschil aan.

Dat is bij Werder namelijk wat anders, merkt hij. 'We spelen met vijf verdedigers en ik ben een van de twee verdedigende middenvelders. Afgelopen weekend (2-2 thuis tegen Eintracht Frankfurt, red.) was het vooral Maximilian Eggestein die mee naar voren ging. Dan is het normaal dat ik blijf hangen, dat vind ik ook geen enkel probleem. Ik denk dat iedere voetballer liever wil scoren dan verdedigen, maar uiteindelijk wil ik vooral winnen, dus dan maakt het mij niet uit wie er scoort.'

Desondanks is hij zelfkritisch, al vond hij de kritiek die hij kreeg na zijn optreden van afgelopen weekend overdreven. 'Ik speelde tegen Frankfurt misschien niet zo opvallend, maar dat heeft ook met de tactiek te maken. Tevreden over die wedstrijd ben ik niet, maar ontevreden ook niet. Voor de winterstop heb ik wél een paar keer slecht gespeeld. Maar nog los van alles: ik vind ook absoluut dat ik meer moet scoren dan ik tot nu toe heb gedaan. Ik kan zeker beter.'

'Vrienden'
Overigens heeft Klaassen het momenteel niet alleen zwaar door zijn gebrek aan goals. Zijn ploeggenoten Jiri Pavlenka en Stefanos Kapino (de eerste en tweede doelman van Werder) herinnerden Klaassen voorafgaand aan de training op pijnlijke wijze aan de 6-2 overwinning van Feyenoord op Ajax van zondag. Zo plakten ze het logo van Feyenoord en een afbeelding van een juichende Robin van Persie op het kastje van de ex-Ajacied. 'En dan denk je dat je ploeggenoten je vrienden zijn...', schrijf Klaassen op Instagram.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.