Zelfkritische De Ligt grapt over 'Excelsior-syndroom'

Reacties

Ajax had zondagmiddag bijzonder weinig moeite met Excelsior, maar aanvoerder Matthijs de Ligt hield toch een vervelend gevoel over aan het duel in Kralingen. Hij ging in de fout bij de goal van de Rotterdammers.

Zelfkritische De Ligt grapt over 'Excelsior-syndroom'

Kort na de 0-3 van Ajax liet De Ligt zich aftroeven door Elías Már Ómarsson, die Ali Messaoud in staat stelde te scoren. Het was een zeldzaam foutje van de normaal zo overstoorbare verdediger, die opvallend genoeg zijn vorige twee wedstrijden in Kralingen ook betrokken was bij een tegendoelpunt. Twee jaar geleden met een verkeerde terugspeelbal en vorig seizoen met een eigen goal.

'Ja, ik heb een Excelsior-syndroom hè', lachte De Ligt bij FOX Sports. 'Ik weet niet hoe dat komt. Ik schoot in de tweede helft ook nog bijna een bal in mijn eigen doel. Geen idee waarom, maar dit is niet mijn favoriete stadion, zeker niet', aldus de negentienjarige Ajacied, die verder sporadisch aan het werk werd gezet in Rotterdam. Daarom kreeg hij de vraag of hij nog wel leert van dit soort eenzijdige wedstrijden.

'Om eerlijk te zijn speelden we vandaag niet op honderd procent. We hebben fases gehad dat we echt liepen te kloten en dan win je alsnog met 1-7. Het verschil is wel heel groot, of dat goed is weet ik niet. In de Champions League word ik wel getest, dan ben je helemaal kapot na een wedstrijd. Als jonge speler is het belangrijk om elke wedstrijd die limiet op te zoeken. Eerlijk gezegd gebeurt dat in dit soort wedstrijden te weinig.'

Ten Hag
Zijn trainer baalde ook van de tegentreffer. 'Die was totaal onnodig. Het was een concentratiefout, maar dat lokte de wedstrijd ook wel uit', reageerde de Ajax-coach bij de NOS. 'We waren niet bijzonder goed, maar wel heel erg dominant. We hebben ontzettend veel kansen gecreëerd en hebben er zeven gemaakt, prima. In het verleden werd ons wel eens verweten dat we niet doorgingen, maar dat hebben we nu wel gedaan.'

'Diepgang en gevoel voor de goal maken Van de Beek onderscheidend'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.