Zegevierend Espanyol vervolgt herrijzenis onder Aguirre

Javier Aguirre heeft zich als trainer van Espanyol in korte tijd al flink bewezen. De Mexicaan won met 1-0 van Celta de Vigo en neemt afstand van de degradatieplekken.

Zegevierend Espanyol vervolgt herrijzenis onder Aguirre

Toen Aguirre (foto) op 2 december zijn eerste wedstrijd als eindverantwoordelijke bij Espanyol voorbereidde, stonden de Catalanen troosteloos onderaan. Maar sinds zijn komst is er veel veranderd. Slechts één van de afgelopen vijf duels werd verloren (Barcelona, 0-4), terwijl onder meer tegen Real Madrid (2-2) werd gelijkgespeeld.

Tegen Celta de Vigo werd in duel nummer zes de tweede overwinning onder Aguirre geboekt. Een doelpunt van Sergio García na nog geen half uur bleek genoeg om de drie punten in het Estadio Cornellá-El Prat te houden. Op aangeven van Cristian Stuani was de spits de matchwinner met de enige treffer van de wedstrijd.

Espanyol heeft de rode lantaarn inmiddels afgegeven en maakte een sprong in de Primera División. Na negentien duels heeft de club uit Barcelona nu achttien punten en klimt het naar de zestiende plaats. Het verschil met hekkensluiter en nummer twintig Osasuna bedraagt vier punten.

Overige uitslagReal Valladolid - Real Mallorca 3-1

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's