Zeges De Graafschap, ADO, RKC en Twente

De Graafschap en ADO Den Haag verrasten SC Heerenveen en Vitesse. FC Twente en RKC Waalwijk hadden aan een snelle openingstreffer voldoende voor de zege op respectievelijk FC Groningen en NAC Breda.

De Graafschap-SC Heerenveen 2-1 (0-0)
De Graafschap verraste SC Heerenveen op De Vijverberg en lijkt voorlopig verlost van directe degradatie. Jhon van Beukering hielp De Superboeren aan de winst. Na een gelijkopgaande eerste helft, was de aanvaller zeer alert toen Jeroen Drost de bal verspeelde. Hij draaide weg bij zijn tegenstander en haalde uit met zijn linker: 1-0. Nadat invaller Yuri Rose in de 73ste minuut de gelijkmaker op het scorebord bracht, leek Heerenveen op weg naar de zege. Maar geheel onverwacht haalde Van Beukering nog een keer uit. Doelman Brian Vandenbussche liet de bal pijnlijk onder zich door glippen: 2-1. Door de zege is de achterstand van De Graafschap op de veilige vijftiende plaats van NEC slechts drie punten.

Vitesse-ADO Den Haag 3-4 (1-1)
Vitesse liet zich afbluffen door ADO, dat twee keer op achterstand, maar even vaak terugkwam. Theo Janssen en Geert den Ouden zorgden voor de eerste vier treffers. Janssen deed dat met twee uithalen van afstand, Den Ouden met een slimme intikker en een kopbal. Twintig minuten voor tijd zorgde Roy Stroeve voor de Haagse voorsprong, met een schuivertje. De ploeg van coach Frans Adelaar kwam die 3-2 ook het meest toe, want de Haagse inzet maakte het verschil tegen het beter voetballende Vitesse in het Gelredome. Cedric van der Gun zorgde zes minuten later voor de beslissing door de 4-2 binnen te tikken op aangeven van Jamie Smith. De 3-4 van Igor Gluscevic kwam te laat om een echt slotoffensief te beginnen. Rick Hoogendorp maakt de 1-0 tegen NAC FC Groningen-FC Twente 0-1 (0-1)
FC Twente boekte de derde zege op rij. Opnieuw bleek een doelpunt van Blaise N'Kufo voldoende voor een zege. In de veertiende minuut sloeg de Zwitser toe met een schot uit de draai. Na de voorsprong kroop de hard spelende Enschedese ploeg voor zijn eigen doel, loerend op de counter. In het laatste half uur moest Twente met tien man verder na een rode kaart van Elbekay Bouchiba vanwege een elleboog, maar de zege kwam niet echt in gevaar. FC Twente klimt naar de achtste plaats.

RKC Waalwijk-NAC Breda 1-0 (1-0)
Rick Hoogendorp zorgde er met zijn tiende competitiegoal van dit seizoen voor dat RKC op eigen veld won van NAC. De Waalwijkers kwamen al in de twaalfde minuut op voorsprong dankzij de Haagse goalgetter, die vanaf twintig meter Davy Schollen klopte. Na die 1-0 bleef RKC aandringen, de Waalwijkse ploeg creëerde kans op kans, maar de voortijdige beslissing wilde maar niet komen. De bezoekers waren zelden voor het doel van Khalid Sinouh te vinden. Het was de derde nederlaag op rij voor NAC. RKC klom naar de tiende plaats.