Zege op VVV scheidt Excelsior van beste jaar sinds 1986

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. Excelsior en VVV-Venlo binden zaterdagavond de strijd aan in Kralingen.

Zege op VVV scheidt Excelsior van beste jaar sinds 1986
 
Speelronde7
Aftrap20.45 uur
ScheidsrechterChristiaan Bax

• Excelsior rekende vorige week verrassend af met AZ (0-2) en ontvluchtte daardoor de degradatiezone. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag staat op zeven punten, twee minder dan VVV-Venlo, dat vorige week met 1-1 gelijkspeelde tegen PEC Zwolle.

• Pas voor de zesde keer nemen Excelsior en VVV-Venlo het in Eredivisie-verband tegen elkaar op in Rotterdam. Tot nu toe wonnen de Kralingers zestig procent van de duels, de confrontatie eindigde eenmaal onbeslist en slechts één keer zegevierde VVV-Venlo.

• Excelsior probeert te voorkomen dat het voor het eerst in de clubhistorie de eerste vier thuisduels in een Eredivisie-seizoen verliest. Voor eigen publiek moest de equipe van Van der Gaag al in Feyenoord, Vitesse en SC Heerenveen zijn meerdere erkennen.

Samenvatting AZ - Excelsior

• In uitwedstrijden presteert Excelsior evenwel uitstekend. Mede daardoor hebben de Kralingers in 2017 al net zoveel Eredivisie-zeges geboekt als in 2016: zeven stuks. In 1986 won Excelsior voor het laatst vaker, namelijk acht keer.

• Luigi Bruins kan zijn tweehonderdste duel in de Eredivisie afwerken. De ex-middenvelder van onder meer Feyenoord scoorde deze jaargang drie keer, waarmee hij tekent voor 43 procent van de Excelsior-productie.

• Nog altijd is VVV-Venlo dit seizoen zonder nederlaag in een uitwedstrijd. De Limburgers kunnen voor het eerst in 21 jaargangen Eredivisie-voetbal ongeslagen blijven in de eerste vier duels op vreemde bodem.

Samenvatting VVV-Venlo - PEC Zwolle

• In zijn laatste tien Eredivisie-wedstrijden (inclusief de laatste duels in 2012/13) ging VVV-Venlo maar eenmaal onderuit. PSV is de enige club die dat de Limburgers kan nazeggen.

• VVV-Venlo heeft de speler in de gelederen die de aanvoerder is in een nevenklassement waarvan niet elke maandag de laatste stand van zaken wordt doorgenomen bij de koffieautomaat. Na de eerste zes speelrondes kwam niemand aan de negentien intercepties van Moreno Rutten.

De laatste vijf edities van Excelsior - VVV-Venlo:

SeizoenUitslag
1985/860-0
1986/871-2
2007/082-1
2010/111-0
2011/123-1
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.