Zege op Schalke cruciaal voor Bayern en Van Gaal

Voetbal International blikt ieder weekeinde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de elfde speelronde is dat het duel tussen VfB Stuttgart en Bayern München van zaterdag.

Zege op Schalke cruciaal voor Bayern en Van Gaal


BAYERN MÜNCHENKlassering 6de plaatsDonkere wolken bevinden zich boven Bayern München en trainer Louis van Gaal. Mocht het thuisduel met Schalke 04 uitmonden in een nederlaag, dan moet de Nederlandse oefenmeester stilaan voor zijn baan vrezen, zo luidt de opinie in Duitsland. De Zuid-Duitse grootmacht staat in de Champions League op de rand van de uitschakeling. Doordat naast voormalig Bayern-coach Ottmar Hitzfeld ook bestuursvoorzitter en clubicoon Franz Beckenbauer hun twijfels plaatsen bij de tactische discipline onder Van Gaal, groeit de onrust in Beieren met de dag.

Man in vorm GeenDe voorbije weken deden diverse Bayern-spelers in positieve zin van zich spreken zoals doelman Hans-Jörg Butt en de verdedigers Philipp Lahm en Daniel Van Buyten. Geen van hen heeft evenwel een serie wedstrijden op rij goed gepresteerd. Zo was Butt in het voorlaatste competitieduel met VfB Stuttgart degelijk, maar ging bij beide tegentreffers tegen Girondins Bordreaux niet vrijuit.

Afwezigen Ribery (knie), Olic (kuit).

SCHALKE 04Klassering 4de plaatsSchalke 04-trainer Felix Magath posteerde vorige week tegen Bayer Leverkusen (2-2) liefst zes spelers in de basis die jonger waren dan 23: Neuer (23), Zambrano (20), Höwedes (21), Moritz (19), Schmitz (21) en Holtby (19). In een periode dat Schalke 04 weinig middelen heeft om te investeren krijgt de jeugd volop de kans. Daarnaast blijkt Schalke 04, dat in zijn laatste zes officiële wedstrijden ongeslagen bleef, een veelscorende formatie, iets dat de voorbije jaren wel eens anders was. De laatste vier competitieduels produceerde het team negen doelpunten.

Man in vorm Kevin KuranyiDe meningen over Kevin Kuranyi blijven verdeeld, maar de grillige spits was de laatste drie competitieduels viermaal trefzeker. Tegen Leverkusen was de ex-international helemaal van waarde; naast de aansluitingstreffer (83ste minuut) leverde hij twee minuten vóór tijd de assist op Vicente Sánchez, die de gelijkmaker voor zijn rekening nam.

Afwezigen Jones, Latza, Loheider, Stevanovic (allen hersteltraining), Pander (knie), Kenia (enkel).

Bayern München deed vorige zomer tevergeefse pogingen Schalke-keeper Manuel Neuer en rechtsback Rafinha vast te leggen. Maar nog steeds heeft de Zuid-Duitse grootmacht zijn strijd niet opgegeven. Voor Schalke 04-trainer Felix Magath betekent het zijn derde officiële bezoek aan München sinds zijn ontslag aldaar begin 2007. De oefenmeester die Bayern tweemaal op rij de dubbel bezorgde, leed er de voorbije twee seizoenen met VfL Wolfsburg een nederlaag (1-2, 0-3).

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2004/05 Bayern München-Schalke 04 0-1
2005/06 Bayern München-Schalke 04 3-0
2006/07 Bayern München-Schalke 04 2-0
2007/08 Bayern München-Schalke 04 1-1
2008/09 Bayern München-Schalke 04 0-1


Bekijk hier al onze video's