Zé Roberto weet maar niet van ophouden

Reacties

Hij was al ver over de midden dertig heen toen hij vijf jaar geleden vertrok bij Hamburger SV. Zé Roberto speelde nog even voor Al Gharafa en verdween toen van de radar. Maar hij blijkt nog steeds actief.

Zé Roberto weet maar niet van ophouden

Met zijn 42 jaar is de linksback de oudste prof in de Braziliaanse competitie. Dat niet alleen: hij staat op het punt om kampioen te worden met Palmeiras. Vorig seizoen kondigde de linksback zijn afscheid aan, hij zou het dit jaar al rustiger aan doen, maar dat blijkt niet uit het aantal duels dat hij afwerkte. De veteraan loopt nog altijd voorop en is een belangrijk onderdeel van Palmeiras.

Zé Roberto stamt net als Francesco Totti uit een generatie waarvan bijna iedereen is gestopt. De Braziliaan was in de jaren negentig bij Real Madrid ploeggenoot van Clarence Seedorf, in München speelde hij samen met Roy Makaay en later in Hamburg onder anderen met Ruud van Nistelrooy.

De 84-voudig Braziliaans international won op clubniveau alle denkbare prijzen. Vorig seizoen voegde hij daar de Copa do Brasil aan toe, een van de weinige titels die hij nog niet op zijn naam had staan. Dit weekend kan Zé Roberto zijn prijzenkast helemaal compleet maken. Kampioen van Brazilië werd hij nog nooit. Eén punt, zondag tegen Chapecoense, volstaat voor een bijzondere mijlpaal in het voetballeven van Zé Roberto.

Een mijlpaal die extra glans kan krijgen, omdat Palmeiras in 1994 voor het laatst kampioen werd. Het was het jaar dat Zé Roberto zijn profloopbaan als twintigjarige begon bij Portuguesa. Alexi Stival was toen een van zijn ploeggenoten en is nu zijn trainer. Net als dat heel veel van zijn voormalige teamgenoten een andere functie uitoefenen. Behalve Zé Roberto, die wil eeuwig blijven voetballen. Hij is hard op weg.

{"title":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","titleMobile":"Griezmann scoort van buiten de zestien tegen Oostenrijk!","odd":"23.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_311c_&affid=205&siteid=432&adid=311&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:bc396798-5e9b-43d6-a54f-c319f03c632a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan.","textMobile":"Scoort Antoine Griezmann van buiten de zestien meter tegen Oostenrijk? TOTO biedt een verhoogde quotering aan."}
Bekijk hier al onze video's