Zaza wil bij Torino geschonden blazoen oppoetsen

Reacties

Simone Zaza keert terug op de Italiaanse velden. De aanvaller verruilt Valencia voor Torino, dat competitiegenoot Sampdoria daarmee heeft afgetroefd.

Zaza wil bij Torino geschonden blazoen oppoetsen

Volgens Italiaanse media had Valencia een bod van Sampdoria geaccepteerd en rekende deze club zich al rijk. Torino evenaarde echter het voorstel van Sampdoria en de voorkeur van Zaza (27) ging uit naar een terugkeer naar Turijn. In deze stad speelde hij eerder al voor Juventus.

Torino huurt Zaza voor een jaar en betaalt daar twee miljoen euro voor. In de zomer van 2019 heeft de club vervolgens een verplichte optie tot koop, met een transfersom van twaalf miljoen euro. Valencia accepteert zodoende een verlies op zeventienvoudig Italiaans international Zaza, die door Los Ches met een soortgelijke constructie voor achttien miljoen euro was overgenomen van Juve.

Zaza speelde 59 officiële wedstrijden voor Valencia, waarvan 39 in het afgelopen seizoen. Door de komst van Kévin Gameiro (overgenomen van Atlético Madrid) dreigde hij echter overbodig te worden in Mestalla.

De aanvaller speelde zich jaren geleden in dienst van Sassuolo in de kijker. Zaza verdiende een transfer naar Juventus, maar wist bij die club niet te overtuigen. Ook een verhuurperiode bij West Ham United werd geen succes en Valencia is nu ook niet rouwig om het vertrek van Zaza. Bij Torino hoopt hij het geschonden blazoen op te kunnen poetsen. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.