Young Boys zeer gehavend naar De Kuip na 'ongelukje'

Reacties

Feyenoord treft donderdag een zwaar gehavend Young Boys. De Zwitsers zagen weer een speler worden toegevoegd aan de toch al goed gevulde ziekenboeg.

Young Boys zeer gehavend naar De Kuip na 'ongelukje'
© Pro Shots

Young Boys likte de wonden na de eerste nederlaag van het seizoen. Promovendus Servette legde de Europa League-tegenstander van Feyenoord over de knie (3-0). 'Ik hoop dat het een ongelukje was', zei trainer Gerardo Seoane na de onverwachte afstraffing in Genève.

Maar het was meer dan alleen het eerste puntenverlies van het seizoen. Gianluca Gaudino moest al in de eerste helft geblesseerd naar de kant. Onderzoek naar de gekwetste enkel heeft uitgewezen dat hij meerdere weken aan de kant staat. Donderdag tegen Feyenoord moet de middenvelder dus toekijken.

Gaudino is waarschijnlijk allerminst de enige van Young Boys die in De Kuip aan de kant moet blijven. De Zwitsers moesten zondag tegen Servette ook al Sandro Lauper, Fabian Lustenberger, Vincent Sierro, Christopher Martins, Miralem Sulejmani, Guillaume Hoarau en Mohamed Ali Camara door blessureleed missen.

Voor Feyenoord is het duel met Young Boys niet alleen het Europese debuut van Dick Advocaat als trainer van de Rotterdammers, het is ook waarschijnlijk de laatste kans om de groepsfase te overleven.

UEFA Europa League

Stand Groep G UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
FC Porto
6
3
1
2
8-9
-1
10
2
Glasgow Rangers
6
2
3
1
8-6
+2
9
3
BSC Young Boys
6
2
2
2
8-7
+1
8
4
Feyenoord
6
1
2
3
7-9
-2
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.