Younes maakt zich op voor vertrek bij Ajax

Reacties

Amin Younes heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. Zowel de club als de 24-jarige aanvaller staat open voor een vertrek in de maand januari, als de transfermarkt weer opengaat. De Duits international, die momenteel met een knieblessure kampt, wordt nadrukkelijk gelinkt aan Real Betis.

Younes maakt zich op voor vertrek bij Ajax

Younes zelf heeft nog niets vernomen vanuit Spanje, maar staat open voor een vertrek. Al langere tijd is er ruis op de lijn tussen de clubleiding van Ajax en het management van de aanvaller. Younes heeft in Amsterdam nog een contract tot het einde van het seizoen, maar wel met een optie voor nog een jaar. Ajax zou de Duitser graag langer dan een extra jaar aan zich willen binden, en zich op die manier verzekeren van een hogere transfersom. Beide partijen kwamen er echter niet uit.

Younes werd tweeënhalf jaar geleden voor ruim twee miljoen euro overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Zowel onder Frank de Boer, Peter Bosz als Marcel Keizer groeide hij uit tot vaste basiskracht. Afgelopen seizoen liet hij zich vooral gelden in de Europa League-duels, waardoor hij in de belangstelling kwam te staan van verschillende clubs uit zijn vaderland. Ook bondscoach Joachim Löw raakte onder de indruk en selecteert Younes sindsdien voor de nationale ploeg. Younes kwam inmiddels tot vijf interlands, waarin hij twee keer wist te scoren.

De vleugelaanvaller kampt al enkele weken met een knieblessure, waardoor hij voor de winterstop niet meer in actie zal komen. Justin Kluivert heeft zich in de tussentijd nadrukkelijk laten gelden op de linksbuitenpositie. Daarnaast legde Ajax onlangs Hassane Bandé voor liefst acht miljoen euro vast. De linksbuiten van KV Mechelen zal komende zomer de transfer naar Amsterdam maken.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.