Younes is nog niet klaar bij Duitsland: 'Doel is het WK'

Reacties

Met een belangrijke rol in een succesvol Europees seizoen van Ajax en zijn debuut voor het nationale elftal van Duitsland was het vorige seizoen van Amin Younes meer dan goed te noemen. De linksbuiten wil echter meer. Hij hoopt volgend jaar te kunnen schitteren op het WK in Rusland.

Younes is nog niet klaar bij Duitsland: 'Doel is het WK'

De 23-jarige Younes debuteerde dit jaar voor Die Mannschaft in een oefeninterland tegen Denemarken, waarna de flankspeler in de kwalificatiewedstrijd die volgde zijn eerste goal in dienst van Duitsland maakte tegen San Marino. Vervolgens kreeg Younes ook een uitnodiging voor de strijd om de Confederations Cup, die uiteindelijk door de Duitsers werd gewonnen.

'Als je me een jaar geleden zou vragen of ik een grote prijs kon winnen, verklaarde ik je voor gek', kijkt Younes op de website van de FIFA terug naar een bewogen seizoen. 'Het was geweldig om de Europa League-finale met Ajax te halen en om daarna de strijd om de Confederations Cup met Duitsland te winnen. Dat is iets waar alle spelers van dromen.'

Amin Younes viert samen met zijn landgenoten het winnen van de Confederations Cup.
Amin Younes viert samen met zijn landgenoten het winnen van de Confederations Cup.

Younes neemt geen genoegen met de vier interlands die hij nu op zijn cv heeft staan. 'Het is belangrijk om vooruit te blijven kijken. Ik heb mezelf ontwikkeld als speler vorig jaar. Mijn volgende doel is nu het WK van 2018. Ik hoop dat ik een goed seizoen draai bij Ajax en dat ik terug kan keren bij de nationale ploeg. Er is nog een jaar te gaan en natuurlijk willen alle spelers die op de Confederations Cup actief waren een plek in de WK-selectie bemachtigen.'

Duitsland is al zo goed als zeker van deelname aan het WK in Rusland. In Groep C is de wereldkampioen ongeslagen na zes wedstrijden, met een doelsaldo van 27-1.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.