Yorke wijst opvallende opvolger voor Kane aan bij Engeland

Reacties

Dwight Yorke denkt dat Ollie Watkins wel eens de opvolger van Harry Kane kan zijn in de punt van de aanval bij het nationale team van Engeland, zo heeft de man uit Trinidad en Tobago uitgesproken.

Yorke wijst opvallende opvolger voor Kane aan bij Engeland
© Pro Shots

Watkins heeft een goed seizoen achter de rug bij Aston Villa met vijftien goals in de Premier League, twaalf ervan kwamen in de tweede seizoenshelft. Yorke, die zelf ooit ook op Villa Park speelde, had tegenover MatchCenter mooie woorden. Eerst voor zichzelf, daarna voor zijn spitsbroeder. 'Watkins? Zijn speelstijl lijkt wel een beetje op de mijne. Ik was denk ik wat sneller en ik kon beter dribbelen.'

Daarna kwamen de complimenten in Watkins' richting. 'Je vergeet snel dat hij drie jaar geleden niet eens in de Premier League speelde. Hij moet nog iets constanter worden, hij zal zelf ook meer willen scoren. Maar hij werkt hard, hij is een beter aanspeelpunt geworden, zijn inzet is altijd honderd procent. Of hij Kane kan opvolgen? Daar heeft hij denk ik al een oogje op, ja. Maar laat hem het stap voor stap aanpakken: eerst de main man worden bij Villa, en dan kijken naar zijn positie bij Engeland', aldus Yorke.

'Je moet het laten zien bij je club, week in, week uit. Als hij dat voor elkaar krijgt, komt Engeland vanzelf. Nu moet hij zich op Villa focussen, en als hij die constantheid in zijn spel kan aanbrengen, denk ik dat hij een uitstekende kans heeft om over drie jaar de eerste spits van Engeland te zijn', sloot de gewezen aanvaller af.

Yorke, inmiddels 51, heeft wel enig recht van spreken als het om aanvallers gaat. Bij Aston Villa ontwikkelde Yorke zich tot een topaanvaller, die in dienst van Manchester United drie landstitels en de Champions League veroverde en daar zelf ook een belangrijke rol in speelde.

Bekijk hier al onze video's
Meer Aston Villa
Meer over Aston Villa
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.