Lille heeft vrijdag een lastige horde met succes genomen. Dankzij de zege op streekgenoot RC Lens werd de koppositie in de Ligue 1 bevestigd.

Lens
0 - 3
Lille
Lille

De woorden van Gaël Kakuta hadden een extra lading gegeven aan de derby RC Lens- Lille. 'Als we Lille de titel kunnen ontnemen, zou dat prachtig zijn. Ik heb liever dat Paris Saint-Germain kampioen wordt', zei de gewezen Vitesse-speler, die vorige week met Lens verloor bij PSG.

Kakuta haalde met zijn uitspraken de woede op de hals van onder anderen Burak Yilmaz. De Turkse spits van Lille haalde vrijdag op het veld zijn gram. De aanvaller brak in de vierde minuut met een benutte strafschop de ban om in de veertigste minuut ook de 0-2 op het scorebord te zetten.

Een half uur voor tijd besliste Jonathan David met de 0-3 de Derby du Nord in het voordeel van de gasten, die na ruim een half uur met een man meer op het veld stonden na de tweede gele kaart voor Lens-back Clement Michelin.

Dankzij de overwinning vergrootte Lille de voorsprong op nummer twee PSG tot vier punten, al heeft de Parijse concurrent een wedstrijd minder gespeeld. Bij Lille maakte Sven Botman de negentig minuten vol.