Yilmaz doet nadrukkelijk stap naar voren na vertrek Ultee

Reacties

De invloed van Burak Yilmaz wordt daags na het ontslag van Sjors Ultee al groter bij Fortuna Sittard. Op het trainingsveld neemt de 37-jarige Turk de leiding al in handen, melden bronnen in de spelersgroep.

Yilmaz doet nadrukkelijk stap naar voren na vertrek Ultee
© Pro Shots

Ultee werd maandag aan de kant geschoven door de Fortuna-leiding. De 35-jarige coach moest na nul punten uit duels met Ajax, FC Twente en SC Cambuur vroeg in het seizoen vertrekken. Daags na de bekendmaking van dat nieuws trainde Fortuna besloten. Achter de schermen deed Yilmaz nadrukkelijk een stap naar voren.

De blikvanger acteerde al als speler-trainer en baarde opzien door overgebleven stafleden openlijk te corrigeren. De spits tekende deze zomer voor vijf jaar in Zuid-Limburg, met als idee dat hij in de eerste twee seizoenen als speler actief zal zijn en daarna zou beginnen aan het trainerstraject. Yilmaz heeft nu nog geen trainersdiploma en kan dus niet als hoofdtrainer voor de groep staan.

De kans lijkt groot dat Fortuna voor een nieuwe hoofdtrainer kiest uit het netwerk van Yilmaz en dat de invloed van de 77-voudig international op het technische beleid toeneemt. Fortuna komt zaterdag weer in actie. Dan staat de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen op het programma. De trainingen van Fortuna blijven voorlopig besloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.