Xavi wint de loterij, 'politieman' Giroud en Borriello naar het WK

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Xavi wint de loterij, 'politieman' Giroud en Borriello naar het WK

Patrick Roberts speelde vorig seizoen op huurbasis voor Celtic, dat hem maandag opnieuw huurde van Manchester City. De Engelsman ging meteen over op belangrijke zaken, namelijk de Whatsapp-groep van de Schotse kampioen.

• Het is maandag en dus weer tijd voor onze favoriete Instagrammer Patrice Evra. Ditmaal een wat serieuzere boodschap, met als afsluiting toch een lach.

• Brokken maken na een avondje stappen hoort nou niet direct bij de levensstijl van een profvoetballer, maar bij Gary MacKay-Steven van Aberdeen ging het toch verkeerd. De Schotse voetballer werd door de brandweer uit het water gevist met onderkoelingsverschijnselen. Na het stappen belandde de voetballer in het water, over de toedracht doen club en autoriteiten geen uitspraken.

• Die politieman met baard lijkt verdacht veel op…

Xavi kan per direct stoppen met werken. De legendarische voetballer van Barcelona heeft in Qatar de maandelijkse loterij gewonnen. De middenvelder, die bij Al Sadd geen misselijk salaris verdient, won 230 duizend euro bij de loting van een Qatarese bank. Deze loterij is door de bank in het leven geroepen om mensen aan te moedigen een spaarrekening te openen.

• Gezien zijn transferverleden is Marco Borriello wat een clubhopper wordt genoemd. De 35-jarige spits heeft zondag een passend record geëvenaard. Met zijn goal namens SPAL heeft hij voor twaalf verschillende clubs gescoord in de Serie A. Daarmee staat hij op gelijke hoogte met Nicola Amoruso. Overigens lokte die goal van Borriello leuke uitspraken uit bij de zaakwaarnemer van de veteraan. 'Het grote doel van Marco is om te spelen op het WK in Rusland.'

'Ik weet wat het verschil is tussen een Duitser en Nederlander. En ik weet heel erg goed dat Inter nooit een Nederlands trio had.'
• Internazionale-eigenaar Erick Thohir erkende vorige week in de fout te zijn gegaan door te spreken van een 'Dutch Inter-trio'. Naar eigen zeggen stond hij tijdens het gewraakte interview onder flinke druk en kan dat gegeven de slip of the tongue verklaren.

'Rosenborg en Nice scoorden tegen Ajax, waar bijvoorbeeld Olympique Lyon en Schalke vorig seizoen enorme kansen lieten liggen. Dat heet nou een dun lijntje. Peter Bosz is voor sommige mensen een genie en Keizer dus een prutser. Wat een onzin.'
Willem van Hanegem wijst zijn zijn column in het AD op de waan van de dag die regeert in de voetballerij.

• Ross County-doelman Scott Fox zal zondag niet echt lekker hebben geslapen. Na een beroerde terugspeelbal eerst een speler uitkappen om vervolgens te vergeten dat die ook weer kan opstaan en de bal kan ontfutselen. Ross County verloor van Rangers FC (1-3).

ADO Den Haag speelt z'n thuisduels niet meer in het Kyocera Stadion. De ontmanteling is maandag ingezet. Binnenkort prijkt de nieuwe naam van het Haagse voetbaltheater op het onderkomen: Cars Jeans Stadion.

Mesut Özil is naar eigen zeggen na een nederlaag vaak te gefrustreerd om iets te posten op social media. Na de pijnlijke nederlaag bij Liverpool maakt de Duitse Arsenal-middenvelder een uitzondering. Hij verontschuldigt zich.

• Futsal Project Halle-Gooik domineert het futsal in België. Omar Rahou, een van de steunpilaren, liet zondag in een oefenduel zien waarom.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.