Xavi verbaasd over strafvermindering voor Real Madrid-speler

Reacties

Barcelona-trainer Xavi is verbaasd dat Real Madrid-verdediger Nacho zijn schorsing voor een rode kaart, opgelopen in de topper tegen Girona, in hoger beroep zag worden teruggeschroefd naar twee wedstrijden. Dat vertelde de coach vrijdag op zijn persconferentie.

Xavi verbaasd over strafvermindering voor Real Madrid-speler
© Pro Shots
Barcelona
Barcelona
1 - 0
Athletic de Bilbao
Athletic de Bilbao

De strafvermindering betekent dat de Madrileen, die zijn eerste wedstrijd straf al heeft uitgezeten, enkel nog hoeft te brommen tijdens de wedstrijd van zijn ploeggenoten in en tegen Sevilla zaterdagavond. Een week later, tijdens de Clásico, is Nacho weer beschikbaar voor zijn trainer Carlo Ancelotti. Xavi vindt de gang van zaken vreemd, zo vertelde hij, en hij haalde daarbij een ander voorbeeld aan.

'Ja, dat is verrassend. Bij ons werd Robert Lewandowski vorig jaar ook voor drie wedstrijden geschorst omdat hij zijn neus aanraakte, en die schorsing werd toen niet teruggebracht', klaagde Xavi. Lewandowski kreeg vorig jaar in november een rode kaart en verliet het veld met een handgebaar waarbij hij tegen zijn neus tikte. De Spaanse bond constateerde 'minachting' en 'gebrek aan respect' richting scheidsrechter Gil Manzano en schorste de Poolse topspits voor drie wedstrijden.

Xavi vindt Nacho's vergrijp erger. 'Dat is een tackle waarmee je een tegenstander in gevaar brengt. Als sportman verbaast dit me, ja. Dit was heel gevaarlijk, Nacho had hem echt kunnen blesseren', herhaalt de trainer. Barcelona speelt zondagavond eerst nog thuis tegen Athletic Bilbao en krijgt woensdag Shakhtar Donetsk over de vloer in de Champions League voordat het de zaterdag erop tijd is voor de kraker tegen Los Blancos.

De beelden van de overtreding van Nacho:

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.