Xavi hoopt ondanks 'Pedri-dependencia' op ommekeer in San Sebastian

Reacties

Barcelona-trainer Xavi Hernández hoopt dat de Catalanen donderdag tegen Real Sociedad het tij kunnen keren na twee pijnlijke thuisnederlagen. Barça kan in San Sebastian niet beschikken over middenvelder Pedri, tot ongenoegen van Xavi.

Xavi hoopt ondanks 'Pedri-dependencia' op ommekeer in San Sebastian
© Pro Shots
Real Sociedad
Real Sociedad
0 - 1
Barcelona
Barcelona

Pedri viel vorige week met een dijbeenblessure uit in het verloren thuisduel Eintracht Frankfurt, ontbrak maandag tegen Cádiz en is ook in de Reale Arena niet van de partij, laat Xavi woensdag weten op een persconferentie. 'Pedri is een cruciale speler voor ons, een van de middenvelders van de wereld die ons spelopvatting het beste begrijpt. Zijn blessure is een heel groot verlies, net als dat van Ansu', aldus Xavi.

De invloed van Pedri op de resultaten van Barcelona in La Liga dit seizoen blijkt ook uit statistieken van Opta. In de twaalf competitieduels waarin de Spaans international in actie kwam voor Barça, boekten de Catalanen tien overwinningen en speelden twee keer gelijk. Daarmee behaalde Barcelona met Pedri 89 procent van het maximaal aantal punten in La Liga.

In de negentien wedstrijden zonder Pedri, die lange tijd uit de roulatie was met een hamstringblessure, won Barcelona zeven keer, speelde zeven keer gelijk en verloor vijf keer. Bij afwezigheid van Pedri wist Barcelona slechts 28 van de maximale 57 punten te behalen. Dat komt neer op 49 procent, waarmee de 'Pedri-dependencia' duidelijk aan het ligt komt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ommekeer
Na de nederlagen tegen Eintracht Frankfurt en Cádiz hoopt Xavi zonder Pedri op een ommekeer tegen Real Sociedad, de nummer zes in La Liga. Vorig seizoen hield Barça huis in San Sebastian en won met grote cijfers: 1-6. 'Tweede worden is normaal gesproken geen doel voor Barcelona, maar dat is nu wel de realiteit voor ons. Ik blijf positief ondanks de laatste twee duels. We hebben in de afgelopen periode laten zien sterke teams te kunnen verslaan, zoals Real Madrid, Napoli, Villarreal, Atlético Madrid en Sevilla', aldus Xavi.

LaLiga

Stand LaLiga 2021/2022

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
38
26
8
4
80-31
+49
86
2
Barcelona
38
21
10
7
68-38
+30
73
3
Atlético Madrid
38
21
8
9
65-43
+22
71
4
Sevilla
38
18
16
4
53-30
+23
70
5
Real Betis Sevilla
38
19
8
11
62-40
+22
65
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.