Xamax-coach Caparrós haalt voormalig Ajax-target

Xamax Neuchâtel is in de urgente zoektocht naar versterking uitgekomen bij Kalu Uche. De 28-jarige aanvaller, afkomstig van het uit de Primera División gedegradeerde UD Almería, heeft zich voor twee seizoenen verbonden aan de Zwitserse formatie.

Xamax-coach Caparrós haalt voormalig Ajax-target

In Nederland is de Nigeriaans international het bekendst om zijn flirt met Ajax halverwege het seizoen 2003/04. Ronald Koeman wilde de destijds negentienjarige speler van Wisla Kraków aan zijn selectie toevoegen. Ajax staakte zijn pogingen uiteindelijk, omdat Uche niet over een gelegaliseerde geboorteakte bleek te beschikken.

De onlangs bij Xamax benoemde hoofdtrainer Joaquín Caparrós sprak daarvoor zijn Spaanse contacten aan. In het verleden was hij onder meer jarenlang actief voor Athletic de Bilbao. Behalve Uche is aanvaller Javier Arizmendi overgenomen van Getafe.

Xamax Neuchâtel, de club waar Sander Keller op een zijspoor is beland, verloor zijn eerste drie competitiewedstrijden en kwam daarin niet tot scoren. Voor de omstreden Tsjetsjeense clubeigenaar Bulat Chagaev was dit reden om de technische staf te ontslaan. Ook werden enkele zojuist gecontracteerde spelers op non-actief gezet. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's