Worstelend Juventus maakt geen fout tegen hekkensluiter

Juventus heeft zich dinsdag op bezoek bij Salernitana hersteld van de thuisnederlaag tegen Atalanta Bergamo. Dankzij doelpunten van Paulo Dybala en Álvaro Morata is de sportieve crisis in ieder geval voor even bezworen.

Salernitana
Salernitana
0 - 2
Juventus
Juventus

Juventus is bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen. Niet alleen op het veld presteert De Oude Dame zwaar onder de maat, ook op bestuurlijk niveau rommelt het. Juve zou hebben geprutst met de transferwaardes om in financieel opzicht de balans op orde te krijgen. Dat leidde tot een inval van de opsporingsdiensten.

Tegen hekkensluiter Salernitana rechtte de ploeg van Massimiliano Allegri sportief de rug, maar gemakkelijk ging dat niet. Dybala opende het bal halverwege de eerste helft met een heerlijke knal van afstand (0-1), maar daar bleef het lange tijd bij.

Morata
Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, liep pas in het laatste kwart weg bij de promovendus. Invaller Morata verdubbelde twintig minuten voor tijd de score tegen Salernitana, waar oudgediende Franck Ribéry nog altijd ontbrak vanwege een blessure. De Spaanse spits speelde de bal van dichtbij subtiel door de benen van doelman Vid Belec en verdubbelde zo de score (0-2).

In laatste seconden van de wedstrijd kreeg Juve nog een penalty, nadat Morata wild onderuit werd gegleden in het vijandele strafschopgebied. Dybala nam plaats achter de bal en leek de eindstand te bepalen op 0-3, maar de Argentijn gleed uit en schoot hoog over.

Fiorentina
Fiorentina
3 - 1
Sampdoria
Sampdoria

Subtopper Fiorentina beleefde een valse start tegen Sampdoria. Manolo Gabbiadini zette de bezoekers na een kwartier brutaal op voorsprong, maar La Viola stelde nog voor rust orde op zaken. José Callejon, Dusan Vlahovic en Riccardo Sottil draaiden de rollen om (3-1).

In de tweede helft werd liefst negen keer gewisseld, maar in het Stadio Artemio Franchi vielen geen doelpunten meer. Door de overwinning blijft Fiorentina volop meedoen in de strijd om de tickets voor Europees voetbal.