Wonderlijke status Willem II richting Eredivisie-herstart

Reacties

Ondanks de hopeloze resultaten van de laatste maanden is Willem II ten opzichte van vorig seizoen de Eredivisie-club die de meeste progressie heeft geboekt. Bij PEC Zwolle, vrijdag uitgerekend de tegenstander van De Tricolores bij de herstart van de competitie, is het verval juist het grootst.

Wonderlijke status Willem II richting Eredivisie-herstart
© Pro Shots
PEC Zwolle
PEC Zwolle
2 - 0
Willem II
Willem II

De Tilburgers bezitten na achttien speelrondes achttien punten, acht meer dan in het hetzelfde stadium vorig seizoen. Destijds greep het bestuur in en moest Adrie Koster wijken. Onder Zeljko Petrovic werd nipt verlenging van het Eredivisie-schap veiliggesteld. Willem II zette dit seizoen flitsend in en het is aan de oogst in de eerste maanden te danken dat De Tricolores nog zo ver voor het schema van vorig seizoen liggen: de laatste acht competitiewedstrijden leverden stuk voor stuk een nederlaag op.

Ook FC Utrecht (plus vijf), FC Twente (plus vier) en Feyenoord (plus vier) staan in de bovenste regionen als het gaat om progressie ten opzichte van vorig seizoen.

Dat geldt niet bepaald voor PEC Zwolle, dat ook op deze ranglijst onderin bungelt. De rodelantaarndrager in de Eredivisie veroverde zes punten in de eerste achttien speelrondes, veertien minder dan vorig seizoen. Ook FC Groningen (min twaalf) presteert duidelijk minder goed deze jaargang.

Uiteraard hebben we alleen gekeken naar de vijftien clubs die zowel dit als vorig seizoen acte de presence gaven in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Meer PEC Zwolle
Meer over PEC Zwolle
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.