Wolverhampton stelt voor het eerst in zeven jaar Engelsman aan als hoofdtrainer

Reacties

Wolverhampton Wanderers heeft Gary O'Neil als hoofdtrainer vastgelegd. De Brit is in het Molineux Stadium de opvolger van Julen Lopetegui.

Wolverhampton stelt voor het eerst in zeven jaar Engelsman aan als hoofdtrainer
© Pro Shots

De veertigjarige O'Neil heeft bij Wolverhampton een contract voor drie seizoenen getekend. Vorig seizoen was hij eindverantwoordelijke bij AFC Bournemouth. De oud-speler van Portsmouth en West Ham United wist The Cherries mede dankzij verrassende overwinningen op Liverpool en Tottenham Hotspur in de Premier League te houden. O'Neil is de eerste Brit sinds zeven jaar die als eindverantwoordelijke is aangesteld op Molineux. Eerder was wel de Engelsman Steve Davis als interim werkzaam ten noordwesten van Birmingham.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'We zijn verheugd Gary te verwelkomen bij de club. Hij is een zeer gemotiveerde jonge coach met sterke principes en staat goed aangeschreven bij iedereen met wie hij heeft gewerkt en we zijn enthousiast om te zien wat we samen kunnen bereiken bij Wolves', zegt sportief directeur Matt Hobbs op de clubsite van Wolverhampton.

Bij Wolverhampton is O'Neil zoals gezegd de opvolger van Lopetegui. De 56-jarige Spanjaard en de club hadden 'meningsverschillen over bepaalde kwesties' en besloten in gezamenlijk overleg uit elkaar te gaan. Ook zes stafleden die met de voormalig trainer van Sevilla waren meegekomen naar Molineux vertrokken bij de Engelse club.

Wolverhampton start het nieuwe Premier League-seizoen maandag 14 augustus met een uitwedstrijd. Dan is het Manchester United van manager Erik ten Hag de opponent op Old Trafford.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.