Wolfsburg leeft op na vertrek Van Bommel: 'Hebben het zelfvertrouwen terug'

Reacties

De trainerswissel bij VfL Wolfsburg heeft op het eerste oog het gewenste resultaat opgeleverd. Florian Kohfeldt begon met een competitiezege op Bayer Leverkusen en won dinsdag ook in de Champions League, van Red Bull Salzburg. Lukas Nmecha roemt de opvolger van Mark van Bommel.

Wolfsburg leeft op na vertrek Van Bommel: 'Hebben het zelfvertrouwen terug'
© Pro Shots
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg
2 - 1
Red Bull Salzburg
Red Bull Salzburg

Nmecha maakte dinsdagavond het winnende doelpunt tegen Salzburg en hield de droom van Wolfsburg om de volgende ronde te halen hiermee in leven. 'Deze overwinning betekent heel veel', jubelde Nmecha na afloop. Hij merkt dat Wolfsburg weer helemaal is opgeleefd, nadat er in de laatste acht wedstrijden onder Van Bommel niet was gewonnen.

Nmecha kreeg van DAZN de vraag wat er nu precies veranderd is. 'De coach zet ons goed neer, maakt goede analyses en zorgt ervoor dat wij ons goed voelen op het veld. Iedereen weet precies wat hij moet doen', zei de aanvaller. 'We hebben ons zelfvertrouwen terug.'

© Pro Shots

Het deed Kohfeldt goed om dat te horen. 'De jongens kunnen ook vertrouwen hebben, want ze hebben veel kwaliteiten. En als ze dan goed samenwerken op het veld, waarom zouden ze dan géén vertrouwen hebben? Maar we moeten ook nederig zijn. Op dit moment gaat het vooral over hard werken, mentaliteit, intensiteit. Daar hoeven we ons ook niet voor te schamen.'

Door de overwinning op Salzburg staat Wolfsburg nu op vijf punten uit vier duels. Daarmee staan de Duitsers op gelijke hoogte met Lille en twee punten achter op Salzburg. Hekkensluiter Sevilla is met drie punten ook zeker nog in de race voor overwintering in het miljardenbal.

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep G UEFA Champions League 2021/2022

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Lille
6
3
2
1
7-4
+3
11
2
Red Bull Salzburg
6
3
1
2
8-6
+2
10
3
Sevilla
6
1
3
2
5-5
0
6
4
VfL Wolfsburg
6
1
2
3
5-10
-5
5
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.