Wolfsburg hoopt tegen Dortmund op sterspeler Diego

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Bundesliga. Voor de zestiende speelronde is dat het duel tussen VfL Wolfsburg en Borussia Dortmund van zaterdagavond (15:30 uur).

Wolfsburg hoopt tegen Dortmund op sterspeler Diego


Borussia Dortmund
Klassering Derde plaats (27 punten uit 15 duels)

Vorm Borussia Dortmund oogst internationaal lovende kritieken vanwege de prestaties in de Champions League, waarin het zich als nummer één in Groep D plaatste voor de knock out-fase. In de competitie kan de regerend landskampioen niet zoveel indruk maken.

De ploeg van trainer Jürgen Klopp speelde in vijf dagen twee keer gelijk, tegen achtereenvolgens Fortuna Düsseldorf en koploper Bayern München (beide 1-1). De achterstand op Bayern bedraagt inmiddels al elf punten.

Opvallend Dortmund kampt de afgelopen dagen met een heuse griepgolf. Mario Götze, Jakub Blaszczykowski en Lukasz Piszczek zijn allen geveld door de ziekte. Of zij mee kunnen spelen tegen Wolfsburg is nog onzeker.

Afwezigen Owomoyela (been), Löwe (hernia), Bender (lies), Kehl (knie).

VfL Wolfsburg
Klassering Vijftiende plaats (16 punten uit 15 duels)

Vorm Goed gaat het niet met VfL Wolfsburg, ook niet sinds het ontslag van trainer Felix Magath. De ploeg van spits Bas Dost won voor het laatst op 11 november, thuis van Bayer Leverkusen. Dost sprak eerder al openlijk zijn gevoelens uit over de resultaten. 'Het is niet genoeg, je blijft onderin hangen en dat is gewoon waardeloos.'

Opvallend Ondanks zijn negatieve woorden over de huidige prestaties van zijn ploeg, doet Dost zelf het aardig in zijn eerste seizoen in de Bundesliga. Met zes doelpunten in veertien Bundesliga-duels is hij topscorer van de ploeg.

Overigens is het meespelen van sterspeler Diego op het middenveld onzeker. De Braziliaan verliet donderdag het trainingsveld met een enkelblessure. Hoewel het niet ernstig is, durfde interim-trainer Lorenz-Günther Köstner niet te zeggen of hij zaterdag mee kan doen.

Afwezigen Träsch (oor).

Het al kwakkelende Wolfsburg heeft geen overweldigende resultaten om op terug te kijken in het Signal Iduna Park van de regerend landskampioen. Behalve een ommekeer in de competitie kan het duel voor Wolfsburg dus ook een ommekeer in de onderlinge duels met Dortmund betekenen. De laatste keer dat het er won was in het seizoen 2007/2008 (2-4).

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2-4
2008/09 Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 0-0
2009/10 Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 1-1
2010/11 Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2-0
2011/12 Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 5-1


Bekijk hier al onze video's