Woedende Pioli haalt verhaal bij Duitse arbiter: 'Hij begreep mijn boodschap'

Reacties

De nederlaag van AC Milan tegen Chelsea heeft het nodige losgemaakt in Italië. De Rossoneri hekelen de rol van de Duitse scheidsrechter Daniel Siebert tijdens het duel in San Siro. Siebert stuurde Fikayo Tomori al na een kwartier met rood naar de kant en kende een strafschop toe aan Chelsea.

Woedende Pioli haalt verhaal bij Duitse arbiter: 'Hij begreep mijn boodschap'
© Pro Shots
AC Milan
AC Milan
0 - 2
Chelsea
Chelsea

'Wat een diefstal', schrijft La Gazzetta dello Sport boven een foto van scheidsrechter Siebert in gesprek met spelers van Milan. 'Meer verslagen door de arbitrage dan door Chelsea', voegt de roze sportkrant er woensdagochtend nog aan toe. 'Milan ziet rood van woede', meldt Tuttosport, verwijzend naar de rode kaart van Tomori en de daarbij toegekende strafschop.

De verdediger van Milan bracht in de ogen van Siebert Mason Mount ten val in het strafschopgebied en zag voldoende reden om Tomori weg te sturen. Jorginho benutte vervolgens de strafschop, waarna de thuisclub met tien man vlak voor rust nog een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang incasseerde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik hoef de herhaling van het moment niet te zien', zei de woedende Milan-trainer Stefano Pioli in gesprek met Mediaset. 'Het was een veel te gemakkelijk gegeven strafschop. Ik heb na de wedstrijd ook tegen de scheidsrechter gezegd wat ik van hem dacht. Mijn Engels is niet vloeiend, maar ik vermoed dat hij wel de strekking van mijn boodschap begreep.'

Complete waanzin
Voormalig Italiaans scheidsrechter Graziano Cesari kan zich de woede van Pioli en de spelers van Milan goed voorstellen. 'Ik vond het ook een totaal onbegrijpelijk besluit. De intensiteit van de actie van Tomori is lang niet zo hoog om een penalty toe te wijzen. Tomori heeft Mount nooit echt vast, het is hoogstens een aanraking. Het is complete waanzin', aldus Cesari tegenover Mediaset.

Na twee nederlagen op rij tegen Chelsea heeft Milan nog wel uitzicht op overwintering in de Champions League. De achterstand op koploper Chelsea is drie punten en op nummer twee Red Bull Salzburg twee punten. 'We hebben tegen Chelsea een hoge prijs betaald voor één bepalend moment, maar we hebben ons lot nog in eigen hand. Dan moeten we wel de resterende twee wedstrijden winnen', verklaarde Pioli.

UEFA Champions League

Stand Groep E UEFA Champions League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Chelsea
6
4
1
1
10-4
+6
13
2
AC Milan
6
3
1
2
12-7
+5
10
3
Red Bull Salzburg
6
1
3
2
5-9
-4
6
4
Dinamo Zagreb
6
1
1
4
4-11
-7
4
* Actueel tot en met 6 jun. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.