Woedend Bayern komt met statement na 'onzinnige' eis Franse bond

Reacties

Bayern München heeft het even helemaal gehad met de Franse voetbalbond. Dat heeft alles te maken met de situatie rond Lucas Hernández, die zich ondanks een knieblessure toch in Parijs moet melden.

Woedend Bayern komt met statement na 'onzinnige' eis Franse bond
© Pro Shots

De 23-jarige Hernández ontbrak in de laatste wedstrijden van Bayern vanwege zijn blessure en meldde zich dan ook af bij bondscoach Didier Deschamps. De vleugelverdediger was van plan om in München verder te werken aan zijn herstel, maar heeft nu te horen gekregen dat hij zich maandag toch in Parijs moet melden. De medische staf van Frankrijk wil namelijk zelf vaststellen dat Hernández geblesseerd is.

Die mededeling is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij Bayern, dat direct een statement heeft gepubliceerd. 'Ik ben zeer geïrriteerd door het gedrag van de Franse bond. Ik wil nog maar eens duidelijk maken dat Lucas niet kon spelen in onze Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur afgelopen dinsdag en ook niet tegen 1899 Hoffenheim afgelopen zaterdag', aldus voorzitter Karl-Heinz Rummenigge.

'Dat de Franse bondscoach Didier Deschamps vervolgens met een statement kwam dat Lucas zelfs op één been voor Frankrijk uit wilde komen, kwam voor ons als een grote verrassing', aldus Rummenigge, die nog steeds niet van plan is om Hernández naar Frankrijk te laten afreizen. 'Van de vier Franse spelers uit onze selectie die zijn opgeroepen, laten we de fitte spelers - Kingsley Coman, Corentin Tolisso en Benjamin Pavard - natuurlijk gewoon naar de nationale ploeg gaan.'

Clubarts Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt sluit zich aan bij de woorden van Rummenigge. 'Ik ben verantwoordelijk voor de gezondheid van Lucas Hernández en ik zeg: hij kan de komende interlands niet in actie komen voor Frankrijk. Een second opinion van hun medische staf slaat helemaal nergens op.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.