Woede bij Lazio leidt tot complottheorie

Reacties

Het kamp-Lazio voelt zich bestolen. Maandagavond werd er op eigen veld met 1-3 verloren van Torino, maar volgens de Romeinse hoofdrolspelers had dat maar één oorzaak: de arbitrage.

Woede bij Lazio leidt tot complottheorie

De scheidsrechter van dienst stuurde immers op slag van rust topschutter Ciro Immobile met rood naar binnen na een kopstoot, of een poging daartoe, aan het adres van Nicolas Burdisso (zie beelden). Op dat moment stond het nog 0-0 en hadden de Romeinen al vergeefs om een strafschop gevraagd na hands van Iago Falque. Op basis van tv-beelden besloot de videoarbiter de Lazio-spits een weg te sturen en dat zorgde na afloop voor de nodige consternatie. De handsbal van Falque werd immers niet nogmaals bekeken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Sommige mensen willen Lazio gewoon niet in de topvier van de Serie A', sprak Lazio-aanvaller Luis Alberto van een complottheorie. 'Dit gebeurt steeds weer. Wat we kunnen doen: keihard werken en hopen dat we een keer tegen elf man spelen… En niet tegen twaalf.'

Ook trainer Simone Inzaghi (foto) liet zich in zijn analyse niet onbetuigd. 'Ik kan wel benoemen wat er goed en fout ging in de eerste helft, maar de scheidsrechter heeft samen met zijn assistenten binnen een seconde het duel beslist. We hadden het gevoel dat we konden winnen, maar voor de vierde keer op rij zijn we bestolen. Dit zet je toch aan het denken, jullie hebben het allemaal kunnen zien', aldus Inzaghi, die daarmee wel voorbij ging aan het feit dat Immobile wel degelijk een niet toegestane beweging maakte.

Of het een complot was, werd er tevens aan Inzaghi gevraagd. 'Je zou het bijna gaan denken, maar ik hoop van niet. Dit is de mooiste sport ter wereld, maar als al weken alle beslissingen in het nadeel van dezelfde ploeg uitvallen... Ik heb Burdisso gevraagd waarom hij niet had laten weten dat er niks aan de hand was. Dat had hij wel gedaan, zei hij. Ik hoop dus dat ons beroep succesvol zal zijn. Hoe dan ook, dit was mijn zwaarste praatje in de rust ooit. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen duidelijk bewijs te gaan ontkennen', zo doelde hij op de in zijn ogen onterechte rode kaart.

Complottheorie of niet, door de nederlaag staat Lazio inderdaad nog buiten de topvier in Italië. Bekijk hieronder de stand. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.