WK-primeur zorgt voor feest in Frankrijk en Denemarken

Reacties

Frankrijk gaat als winnaar van Groep C naar de knock-outfase. De ploeg van Didier Deschamps sloeg een aanval van Denemarken, dat ook naar de achtste finale gaat, van zich af: 0-0. Dit is de eerste doelpuntloze remise van dit WK.

WK-primeur zorgt voor feest in Frankrijk en Denemarken

Beide ploegen wisten vooraf dat zij bij een gelijkspel als nummer één en twee van de poule door zouden gaan en in het Australische kamp vreesde men dan ook voor een salonremise. Deschamps koos er in ieder geval voor om een aantal Franse basisspelers rust te geven: zo begonnen Paul Pogba, Kylian Mbappé en Hugo Lloris op de bank. Steve Mandanda kwam voor het eerst op een groot eindtoernooi in actie voor Frankrijk en Presnel Kimpembe maakte zijn basisdebuut.

Mandanda werd na een teleurstellend eerste halfuur voor het eerst aan het werk gezet. Andreas Cornelius gaf de bal voor op de aanstormende Christian Eriksen, maar Mandanda kwam op tijd zijn doel uit om een kans te voorkomen. Aan de overkant was de beste mogelijkheid voor Ousmane Dembélé, wiens schot naast het doel van Kasper Schmeichel rolde. Veel meer lieten beide ploegen niet zien. Frankrijk had iets meer balbezit, maar deed daar niet veel mee.

Denemarken, dat Frankrijk bij een zege zou passeren op de ranglijst, schoot in de eerste helft geen een keer op doel. De laatste keer dat dit de Denen gebeurde op een WK was in 2002 en ook toen was Frankrijk de tegenstander. Destijds won Denemarken met 2-0. Eenzelfde scenario zat er deze dinsdag niet in, al werd de ploeg van Age Hareide na rust wel wat gevaarlijker. Mandanda kon een vrije trap van Christian Eriksen niet klemmen en de Deense sterspeler schoot even later net naast.

Namens Frankrijk schoot Nabil Fekir kort na zijn invalbeurt in het zijnet en een kwartier voor tijd mocht Kasper Dolberg aan de kant van Denemarken invallen voor Cornelius. De Ajacied kon bij zijn WK-debuut ook geen verandering in de score brengen en dus eindigden Frankrijk en Denemarken zoals zij begonnen waren. Het is voor beide ploegen nu wachten op de beslissingen in Groep D, voordat zij weten wie in de achtste finale de tegenstander zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.