WK-optreden levert Australiër recordtransfer op naar Leicester City

Reacties

Leicester City heeft zich versterkt met Harry Souttar. De 24-jarige centrale verdediger komt over van Stoke City en wordt de duurste Australische speler aller tijden.

WK-optreden levert Australiër recordtransfer op naar Leicester City
© Pro Shots

Souttar maakte eind 2022 grote indruk bij Australië op het WK in Qatar. Australië schopte het tot de achtste finale door twee groepszeges en Souttar miste geen minuut. Mede door zijn prestaties op het WK neemt Leicester City hem nu over voor ruim zeventien miljoen euro. Hij tekent een contract tot de zomer van 2028.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Voor zijn succesvolle WK speelde Souttar slechts één wedstrijd voor Stoke City dit seizoen door een zware blessure. In totaal kwam hij zeventig wedstrijden in actie voor Stoke City en nu mag hij zich opmaken voor zijn debuut in de Premier League. Souttar is nu de duurste Australiër ooit en stoot daarmee Aaron Mooy van de troon, die ooit voor meer dan tien miljoen euro naar Huddersfield Town ging.

Souttar begon zijn carrière bij Dundee United en beschikt zowel over een Schots als een Australisch paspoort. Bij Leicester City moet hij de verdedigende problemen helpen oplossen. De nummer veertien van de Premier League krijgt er gemiddeld 1.8 tegen per wedstrijd. Alleen Bournemouth incasseert meer tegentreffers.

Spelersprofiel

H. Souttar


Geboortedatum:
22 oktober 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Aberdeen
Nationaliteit
Australië
Lengte:
2,00 m
Gewicht:
101 kg
Huidige club:
Leicester City
Nationaal team:
Australië
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.