Witte rook: Promes krijgt toptransfer naar Sevilla

Reacties

Quincy Promes zet zijn loopbaan definitief voort bij Sevilla. De meervoudige Europa League-winnaar heeft de transfer zojuist aangekondigd.

Witte rook: Promes krijgt toptransfer naar Sevilla

Promes laat na vier jaar Spartak Moskou achter zich. De 26-jarige aanvaller aasde al langer op een transfer naar een Europese topcompetitie. Met zijn overstap naar Sevilla krijgt de 28-voudig Oranje-international (vijf goals) zijn zin. Promes, die in Rusland uitgroeide tot een van de beste spelers van de competitie, tekende voor vijf jaar bij de club uit La Liga.

Eerder deze week leek de transfer nog af te ketsen. De Andalusiërs kwamen namelijk met aanvullende eisen. Donderdagochtend stond Promes daardoor gewoon nog op het trainingsveld in Moskou. Uiteindelijk werd alsnog een akkoord bereikt. Spartak ontvangt naar verluidt circa twintig miljoen euro. Nooit eerder kreeg de Russische topclub zoveel geld voor één speler. 

Sevilla wordt de vierde club van Promes. De vleugelspits speelde in de jeugd voor Ajax, Haarlem en FC Twente, dat hem eerst verhuurde aan Go Ahead Eagles voordat zijn doorbraak in Enschede volgde. In de zomer van 2014 werd Promes voor 11,5 miljoen euro verkocht aan Spartak Moskou. Daarbij werd de afspraak gemaakt dat FC Twente bij een eventuele doorverkoop vijf procent van de meeropbrengst zou toucheren. Ook Go Ahead Eagles kan een bedrag tegemoetzien.

Sevilla eindigde vorig jaar als zevende in de Primera División en aast dit seizoen op een plek in de topvier, oftewel het veroveren van een Champions League-ticket. Voor de Andalusiërs is Promes, vorig seizoen nog topscorer van Rusland, de negende zomeraanwinst na onder anderen Aleix Vidal (Barcelona), André Silva (AC Milan) en Maxime Gonalons (AS Roma).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.