Witte rook bij NAC: lokaal consortium koopt aandelen voor club terug

Reacties

Na bijna negen maanden is de overname van NAC eindelijk afgerond. De Bredase volksclub kwam vrijdagmiddag met witte rook, nadat de Raad van Commissarissen akkoord ging met de verkoop aan het lokale consortium NAC=Breda. De komende dagen zal een handtekening volgen voor de definitieve bezegeling.

Witte rook bij NAC: lokaal consortium koopt aandelen voor club terug

De raad van commissarissen kwam zelf met een verklaring naar buiten via de officiële kanalen van NAC. Daarin gaf het te kennen de plannen van NAC=Breda bestudeerd te hebben, vragen gesteld te hebben en vruchtbare gesprekken gevoerd te hebben met een vertegenwoordiging van de partij. Door in te stemmen met de overname zegt de rvc een einde te willen maken aan 'de huidige onzekere tijden voor personeel, sponsoren en onze trouwe supporters'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Op verzoek van de huidige eigenaren, een grote groep aandeelhouders waarvan drie grootaandeelhouders, zal het goedkeuringsproces bij de KNVB begeleid worden door algemeen directeur Matthijs Manders. Wel gaf de RVC te kennen dat Manders niet meer de dagelijkse leiding van de club beheert. Die beslissing is in overeenstemming met de nieuwe eigenaar genomen.

NAC wordt overgenomen door een consortium van diverse lokale investeerders. Doel is om in de toekomst de aandelen terug naar de club te laten gaan, zodat NAC in de toekomst geen eigenaar meer kent.

Lees hier het verhaal op VI PRO over de vorige overnamekandidaat:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.