Witte rook aanstaande: De Ligt bijna zeker van Bayern München-transfer

Reacties

Het heeft er alle schijn van dat Matthijs de Ligt in de aankomende week zijn gewenste transfer naar Bayern München zal gaan afronden. De grote Duitse sportmedia, waaronder BILD en Sport1, brengen zondagavond naar buiten dat er een akkoord is bereikt tussen alle betrokken partijen.

Witte rook aanstaande: De Ligt bijna zeker van Bayern München-transfer
© Pro Shots

Bayern bracht afgelopen maandag een eerste bod uit op De Ligt, dat werd afgewezen door Juventus. Hiermee was het onderhandelingsspel wel geopend. Bayern en Juventus zijn zondag constant met elkaar in contact gebleven en schijnen elkaar nu dan toch te hebben gevonden. Bayern betaalt naar verluidt zeventig miljoen euro vast, plus tien miljoen euro aan mogelijke bonussen.

De Ligt is zelf al een tijdje persoonlijk akkoord met Bayern over een meerjarig contract. De 22-jarige verdediger heeft er nu drie seizoenen bij Juventus op zitten en vindt het tijd voor een volgende stap in zijn loopbaan. Hij wordt na landgenoot Ryan Gravenberch en Sadio Mané de derde grote zomeraankoop van Bayern, dat ook Noussair Mazraoui (transfervrij) al binnenhaalde.

Juventus betaalde drie jaar geleden zelf 75 miljoen euro voor De Ligt. De eerste vijf miljoen euro aan mogelijke bonussen schijnen vrij eenvoudig te behalen te zijn, waardoor het erop lijkt dat De Oude Dame in ieder geval quitte gaat spelen. Het contract van De Ligt in Turijn loopt nog twee jaar door. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.