Wisselend succes Europese tegenstanders

De komende Europese tegenstanders van de Nederlandse ploegen hadden wisselend succes. Bayern, Panathinaikos en Djurgårdens wonnen overtuigend, Odd Grenland en PAOK verloren.

Bayern München won met 3-1 van SC Freiburg. De komende tegenstander van Ajax (dinsdag in München) zegevierde verdiend dankzij goals van Roy Makaay, Torsten Frings en Michael Ballack.

Ook Panathinaikos boekte een 3-1 overwinning. De ploeg van coach Schum was te sterk voor Xanthi. Met PSV's assistent-coach René Eijkelkamp op de tribune moest Panathinaikos net als Bayern een 1-0 achterstand wegwerken, wat lukte via doelpunten van Angelos Basinas, Skancel en opnieuw Basinas.

Feyenoords tegenstander Odd Grenland verloor met 2-1 bij Molde. En ook met PAOK Saloniki ging het niet goed. De opponent van AZ verloor met 2-0 het uitduel bij Panionios.

Djurgårdens IF was beter in vorm. De Zweedse ploeg die tegen FC Utrecht een 4-0 achterstand moet wegpoetsen, won met 5-0 van Trelleborg via doelpunten van Andreas Johansson, Fredrik Stenman, Tomas Backman, Patrick Amoah en Abgar Barsom (ex-SC Heerenveen).

Bekijk hier al onze video's