Wisman klopt Andorra, Zweden 'WK-zeker'

Henk Wisman heeft zijn eerste succesje als bondscoach van Armenië binnen. Op bezoek bij Andorra sloten de Armeniërs de WK-kwalificatiecampagne af met een ruime overwinning.

Sinds Wisman eind mei zijn handtekening zette om als bondscoach aan de slag te gaan, was het de Amsterdamse trainer nog niet gelukt om te winnen met 'zijn' land. Sterker nog de interlands tegen Macedonië (1-2), Roemenië (0-3), Nederland (0-1) en Tsjechië (1-4) gingen alle verloren. Maar in de laatste wedstrijd lukte het Armenië te winnen en tegelijkertijd de laatste plaats in groep 1 af te staan aan Andorra.

Vlak voor rust zag Wisman zijn elftal op voorsprong komen via een eigen doelpunt van Oscar Sonejee, die een voorzet in zijn eigen doel werkte. Vervolgens moest Ildefons Lima inrukken vanwege het spugen naar een tegenstander.

En in het eerste kwartier na rust sloegen de broers Hakobian toe. Aram tekende in de 52ste minuut voor de 0-2 met een volley, kleine broer Ara bepaalde de eindstand in de 62ste minuut met een fraaie solo-actie al op 0-3.

De zege heeft ook gevolgen voor de hoop van Roemenië en Tsjechië op een direct WK-ticket als één van de twee beste nummers twee. De Roemenen zijn sowieso uitgeschakeld, terwijl de Tsjechen met heel ruime cijfers moeten gaan winnen van Finland en moeten hopen dat Zweden fors onderuit gaat tegen IJsland om het verschil in doelsaldo (plus 9 voor Tsjechië en plus 24 voor Zweden) ongedaan te maken. Maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk.

Het doelsaldo van Tsjechië is berekend zonder de resultaten tegen Andorra, omdat die niet meetellen in de strijd om de beste nummers twee. De Tsjechen wonnen met 8-1 en 4-0 van Andorra.