Winterkampioen PSV schroeft bij NAC doelsaldo fors op

PSV heeft zich zaterdag gekroond tot winterkampioen. Zonder zich bovenmatig te hoeven inspannen won het op een miserabel veld met 1-6 op bezoek bij NAC Breda waardoor de Eindhovense ploeg het doelsaldo verder opschroefde.

PSV had in het verleden in het Rat Verlegh-stadion vaak moeite met de Bredanaars, maar daar was zaterdag geen sprake van. Na zeventien minuten had Jeremain Lens al twee keer gescoord. Dat had er zelfs een meer kunnen zijn.

In de elfde minuut schoot hij raak nadat NAC een ingooi van Wilfred Bouma niet kon wegwerken. Zes minuten later benutte Lens in tweede instantie een strafschop, gekregen doordat Sepp de Roover hem naar de grond had gebracht.

Even leek NAC zich terug te vechten in de wedstrijd door een magistraal afstandsschot van Jordy Buijs. Maar niets bleek minder waar toen eerst Georginio Wijnaldum op aangeven van Kevin Strootman doel trof en later Mathias Zanka Jørgensen raak schoot in een scrimmage.

Elf minuten na rust breidde Luciano Narsingh de score nog verder uit. Lens zette Tim Gilissen eenvoudig van de bal, versnelde en bediende de op rechts vrijstaande Narsingh: 1-5. Jürgen Locadia, ingevallen voor Narsingh, schoot in de 82ste minuut zelfs nog de 1-6 binnen, na een pass van Wijnaldum.

De winterkampioen van de Eredivisie scoort gemakkelijk dit seizoen, maar heeft ook al veertien punten verloren. Op de ranglijst staat het in punten gelijk met FC Twente, maar op basis van een veel beter doelsaldo (+42) streeft het de Tukkers (+21) voorbij.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.