Winterkampioen Atlético rekent op nieuwe spits bij jacht op Spaanse titel

Reacties

Dankzij een 2-0 overwinning op Sevilla is de wintertitel voor Atlético Madrid al na zestien gespeelde competitiewedstrijden een feit. Met Moussa Dembélé aan boord wil de ploeg van Diego Simeone de klus in het restant van het seizoen gaan afmaken en eindelijk weer eens kampioen van Spanje worden.

Winterkampioen Atlético rekent op nieuwe spits bij jacht op Spaanse titel
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 0
Sevilla
Sevilla

Simeone is al sinds december 2011 de hoofdtrainer van Atlético, maar stond halverwege het seizoen nog nooit bovenaan met zijn ploeg. In het seizoen 2015/16 had Atlético na de negentiende speelronde weliswaar de meeste punten, maar Barcelona had toen nog een wedstrijd tegoed. Omdat de uiteindelijke kampioen het treffen met Sporting Gijón won, werd Barça de winterkampioen.

Dit seizoen is de eer voor Atlético: en dat terwijl de machine van Simeone pas zestien wedstrijden heeft gespeeld. Er zijn voor de koploper nog drie duels te gaan tot het seizoen officieel op de helft is, maar zelfs als Atlético al deze wedstrijden zou verliezen, zou het na negentien speelronden nog de meeste punten hebben. Real Madrid kan tot maximaal één punt naderen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Het zegt veel over het goede seizoen dat Atlético doormaakt. Waar de concurrentie de nodige punten laat liggen, daar boekte de lijstaanvoerder dinsdag alweer de dertiende competitiezege van het seizoen. Ook Sevilla slaagde er niet in om Jan Oblak te passeren. De keeper van Atlético hield dit voetbaljaar al elf keer zijn doel schoon en kreeg pas zes tegentreffers om de oren.

De ploeg van Simeone stáát en wordt spoedig nog versterkt ook. Diego Costa is met een verscheurd contract vertrokken en wordt vervangen door Dembélé, die overkomt van Olympique Lyon. Simeone bevestigde de aanstaande komst van de 24-jarige Fransman na de zege op Sevilla. 'Het is nog niet afgerond, maar we zijn er heel erg dichtbij. Op de volgende persconferentie zullen we het over hem hebben', aldus de Argentijn.

Over de titelstrijd wilde Simeone zoals gebruikelijk niet veel zeggen. 'Ik ben blij dat de spelers groeien en in iedere wedstrijd het maximale geven. De rest is daar een gevolg van', aldus de oefenmeester, die weet dat Atlético in de clubgeschiedenis zeven keer eerder winterkampioen werd. In al die gevallen pakten Los Rojiblancos maar twee keer de Spaanse landstitel. De laatste keer dat dit gebeurde, was in het seizoen 1995/96. Simeone was toen nog speler van Atlético.

Bekijk hier al onze video's
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.