Winston Bogarde heeft genoeg van voetbal

'Het zal niet het meest verrassende nieuws zijn, maar ik kan officieel aankondigen dat ik ben gestopt met voetbal.' Na vruchteloos te hebben gezocht naar een nieuwe werkgever, is het voor Winston Bogarde genoeg geweest.

Winston Bogarde heeft genoeg van voetbal

Bogarde was al bijna anderhalf jaar op zoek naar een nieuwe club, sinds zijn contract bij Chelsea in de zomer van 2004 ten einde was gekomen. 'Ik heb een hoop aanbiedingen ontvangen, maar jammer genoeg zat er geen enkele bij waar ik naar op zoek was. Dus na lang beraad heb ik besloten om mijn schoenen aan de wilgen te hangen', vertelt hij op zijn eigen website.

De 35-jarige Rotterdammer speelde in zijn loopbaan voor SVV, Excelsior, Sparta, Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea. Hij begon zijn loopbaan als linksbuiten, maar werd door Louis van Gaal omgeschoold tot verdediger. Op die positie bereikte hij zelfs het Nederlands elftal, waarvoor hij twintig keer in actie kwam. Met Ajax won hij in 1995 de Champions League.

Zijn laatste officiële wedstrijd stamt uit 2000. Op 26 december raakte hij geblesseerd aan zijn knie in het uitduel met Ipswich Town. Deze kwetsuur leidde eigenlijk het einde van zijn loopbaan in. Hij moest lange tijd revalideren en kwam na zijn herstel nimmer meer voor in de plannen van de toenmalige coach Claudio Ranieri.

Chelsea was nog wel bereid Bogarde te verkopen, maar de voormalig international weigerde aan een transfer mee te werken, omdat hij niet van plan was iets van zijn salaris in te leveren. Dus zat hij zijn contract uit tot medio 2004.

'De vraag die mij het meest gesteld is sinds ik ben gestopt, is of ik het voetbal mis. Het eerlijke antwoord daarop is een heel duidelijke nee. Het voetbal is gedurende mijn loopbaan goed voor me geweest, met uitzondering van mijn periode bij Chelsea. Maar ik heb nu geen enkele interesse meer. Ik mis het voetballen totaal niet.'

Bogarde heeft twee nieuwe doelen in zijn leven. Hij is bezig aan een project om het voetbal in Suriname te helpen ontwikkelen en is directeur van een bedrijf dat de promotie en organisatie van optredens van muzikanten verzorgt.

Bekijk hier al onze video's