Winst Sevilla bij Santander, remise Espanyol op valreep

In de Primera División heeft Sevilla een simpele overwinning geboekt op bezoek bij Racing Santander. Real Betis en Espanyol deelden de punten.

Racing Santander - Sevilla 0-3

Sevilla had weinig te duchten van Racing, dat de voorlaatste plaats bezet in de Spaanse competitie. De ploeg van trainer Míchel González kwam na een halfuur spelen op voorsprong door een doelpunt van Jésus Navas.

In de tweede helft liepen de bezoekers door twee doelpunten van Manuel del Moral Fernández, voetbalnaam Manu, uit naar een riante 0-3 overwinning. Sevilla steeg daardoor naar plaats elf, Ravcing Santander blijft voorlaatste.

Real Betis - Espanyol 1-1Subtopper Espanyol is er niet in geslaagd te winnen op bezoek bij Real Betis. Sterker nog, de thuisploeg leek door een doelpunt van Rubén Castro lange tijd op een overwinning af te stevenen. In de extra tijd redde Walter Pandiani nog een punt voor de ploeg van trainer Mauricio Pochettino.

Málaga-Rayo Vallecano 4-2De thuisploeg, waar Joris Mathijsen de hele wedstrijd speelde en Ruud van Nistelrooy negentig minuten lang op de bank zat, won met de nodige moeite van de middenmoter. Na een 1-1 ruststand zegevierde de Spaanse subtopper met 4-2. Málaga blijft vijfde met 44 punten. Foto: VI Images